‘Back to School’ Workout – Traditionele Tantra Yoga Workshop


When:
30/08/2014 @ 14:00 – 16:00
2014-08-30T14:00:00+02:00
2014-08-30T16:00:00+02:00
Where:
de Pelmolen
Rijksstraatweg 154
6573 DG Beek-Ubbergen
Netherlands
Cost:
17,50 euro voor een losse deelname, 2 strippen van de strippenkaart voor vaste Pelmolen yogi's
Contact:
Josefien

‘Back to School’ Workout – Traditionele Tantra Yoga Workshop

IMG_6507

Als afsluiting van de zomervakantie, en als goed begin van het nieuwe werk- of schoolseizoen staat er op zondag 30 augustus van 14:00 tot 16:00 uur een speciale (en eenmalige) ‘Back to School’ workout – Traditionele Tantra Yoga Workshop gepland.

In deze uitdagende en inspirerende workshop – die zowel voor een beginnende als meer ervaren (Tantra) yogi te volgen –  komende de volgende twee aspecten aan de orde:

  • De ‘Back to School’ workout: dit doen we buiten in de mooie tuin van de Pelmolen en hier zijn we vooral gericht op: het opbouwen van kracht, het laten circuleren van het bloed, het lichaam opwarmen en vooral de botten verstevigen. Deze workout is gebasseerd op de Traditionele Tantra Yoga Beach Workout al doen wij hem dus niet op het strand maar op het gras in de tuin…
  • De Tri-Dosha balans serie: binnen in de Pelmolen en bestaande uit de klassieke liggende Traditionele Tantra Yoga Asanas om de energie en Prana vrijelijk te laten stromen en het lichaam haar natuurlijke balans weer te laten hervinden…
  • We sluiten af met een lekker kopje thee en wat fruit zodat iedereen opgeladen weer naar huis kan keren

Traditionele Tantra Yoga ziet een yogi niet puur fysiek en als een set spieren en botten die in bepaalde houdingen gezet dienen te worden maar bestaat uit een tijdloze tantrische formule op basis van de subtiele levensenergie (prana) en de klassieke Vedas.

Kleed je met kleding in lagen! In elk geval een lange én een korte broek, twee laagjes t-shirt (lang en kort) en een trui of vest. Tijdens de ‘Back to School’ workout wordt je wat warm, zweterig en misschien zelfs vies, waardoor luchtige sport kleding (incl. sport BH) aan te bevelen is. Tijdens de Tri-Dosha balans serie lig je tussen de houdingen en  tijdens de ontspanning stil waardoor je je wellicht wat warmer zou willen kleden en ook het dekentje willen gebruiken…

Neem ook je eigen materiaal mee: een matje, een kussentje, een handdoek en een dekentje mee. Voor de Traditionele Tantra Yoga wordt een strap, sjaaltje, band of das aangeraden die in enkele houdingen gebruikt kan worden.

De ‘Back to School’ Workout –  Traditionele Tantra Yoga Workshop wordt gegeven door Josefien, initatiefneemster Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga docente uit Beek, bereikbaar onder josefien@heeljelichaam.nl.

De prijs is 17,50 euro voor een losse deelname, 2 strippen van de strippenkaart voor vaste Pelmolen yogi’s.

Er zijn (de RIVM richtlijnen volgend) maar 6 plekken dus wacht niet te lang want vol is echt vol!

Mocht je interesse hebben om mee te doen met een proefles stuur dan een email naar Josefien.

traditional tantra yoga shri kali

Het idee dat Tantra gelijk staat aan seksuele praktijken, is door de Neo-Trantra stroming in het Westen veroorzaakt maar staat echter mijlenver van de ware aard van de Traditionele Tantra Yoga van het traditionele, oude Vedische systeem. Tantra (Sanskriet: tan = expansie; tra = bevrijding), omhelst elk aspect van het leven en kan door iedereen worden toegepast. Tantra is vooral gericht op ontwikkeling van de menselijke sterkte, door meditatie maar ook door directe confrontatie met moeilijke omstandigheden en het overwinnen daarvan, met als resultaat diepe zelf-acceptatie, je bent helemaal goed zoals je nu bent!