Dans Yoga


When:
10/01/2019 @ 20:30 – 21:45
2019-01-10T20:30:00+01:00
2019-01-10T21:45:00+01:00
Where:
de Pelmolen
Rijksstraatweg 154
6573 DG Beek-Ubbergen
Netherlands
Cost:
Prijs: 10 euro voor een losse les, 80 euro voor een 10-rittenkaart
Contact:
helga Verheugd

DansYoga, een combinatie van Dans &Yoga

Hou jij van Yoga én van Dans? Dan is DansYoga zeker iets voor jou!

In deze vaste lessen gaan we aan de slag met yoga en werken dit uit met dans. In de DansYoga-series voeren we yoga-asana’s uit op muziek. Je leert eenvoudige combinaties onder begeleiding van hele diverse muzieksoorten (van Zero7 tot Cirque de Soleil), gebaseerd op yoga-serie’s en asana’s die je in een ‘flow’, op muziek, op telling zoals in de dans, aanleert.

We starten met een korte yoga opwarming; oefeningen om o.a. je energie banen te openen. We brengen bewustzijn naar de belangrijkste energie centra (chakra’s) en doen enkele ademhalingsoefeningen (Pranayama), opdat je zelf kan ervaren hoe je adem direct effect heeft op je geest / je prana.

Vanuit dit opgebouwde lichaamsbewustzijn zal je merken dat je dans ook anders beleeft tijdens DansYoga! Je leert dansend de energie te gebruiken, waar in de yoga mee gewerkt wordt. Dit is vanuit de dans bezien, je ‘core’ van waaruit je danst , die van wezenlijk belang is voor een dansend lichaam.

Klassieke asana’s (houdingen) uit de traditionele (Sivananda) Hatha-Yoga komen aan de orde. Net als bij een vaste reeks asana’s (als bijv. de Zonnegroet), nodigt een DansYoga-combinatie uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en in verbinding te blijven met je Innerlijke Zelf. Je ervaart tijdens deze lessen de kracht en flexibiliteit van jouw lichaam, de meerwaarde van verschillende dansbewegingen op yoga-asana’s en voelt daarbij je eigen levensvreugde en danslust optimaal stromen. Dat is de kracht en de werking van DansYoga!

Net als bij een vaste reeks asana’s zoals in de Zonnegroet, nodigt een DansYoga serie uit om bewust in het moment aanwezig te zijn en verbinding te leggen met jezelf. De combinatie van yoga, dans en muziek helpt te verstillen en wekt tegelijk kracht en levenslust op. DansYoga  heeft, zodra je een serie of choreografie beter kent, ook een meditatieve werking. Je leert je mind focussen, door te ademen in een flow.

Je leert :

– lichaamsbewustzijn / ervaring creëren (Pranayama en verschil spanning – ontspanning van spieren)

– dansen met energie / uitstraling (vanuit een innerlijk bewustzijn)

– flexibiliteit, lenigheid, souplesse (Zonnegroeten en diverse asana’s)

– kennis van ‘klassieke’ houdingen in combinatie met choreografie / moves / techniek

Een (basic) dansachtergrond (en yoga-achtergrond) is mooi meegenomen, maar geen vereiste! Samen met de andere deelnemers kijk ik naar de mogelijkheden met als doel vooral: dansplezier!

Kom meedoen! Let op: 4 juli laatste les, want vanaf 18 augustus 2019 is de dansyoga gepland op de zondagavond!

Aanmelden kan via Helga.verheugd@gmail.com

Helga Verheugd is semi-professioneel danser en geschoold in DansYoga (Opleiding Yoga en Dans bij Samsara, o.l.v. Magda Samson) en is senior practitioner in diverse hathayoga-vormen m.n. Sivananda yoga.