Helende Nidra


When:
19/01/2020 @ 14:00 – 15:30
2020-01-19T14:00:00+01:00
2020-01-19T15:30:00+01:00
Where:
de Pelmolen
Rijksstraatweg 154
6573 DG Beek-Ubbergen
Netherlands
Cost:
17,50 euro voor een losse deelname, 2 strippen van de strippenkaart voor vaste yogis in de Pelmolen
Contact:
Josefien

Helende Yoga Nidra – Op speciaal verzoek opnieuw ingepland!

Yoga Nidra

Yoga: betekent unie en impliceert een samenvoeging of compleetheid. Nidra: is de slaap van de yogi’s die integreert (samenbrengt).

Yoga Nidra is op slaap gebaseerde meditatie techniek ook wel omschreven als ‘Meditatie gemakkelijk gemaakt’.  Het is een gestructureerde mindfulness aanpak die gebruik maakt van adem-, lichaams- en bewustzijnstechnieken om het lichaam diep te laten ontspannen en daarbij diep te laten herstellen en helen. Het is een unieke combinatie tussen volledige alertheid en bewustzijn en diepe ontspanning. Het brengt de hersenactiviteit  van Beta, naar Alpha, Theta en zelfs Delta golven, veel verder dan het gewone wakkere bewustzijn. In deze diepe staat van zijn, komende mystieke en integrerende krachten van bewustzijn vrij. Dit is het centrum waar visies realiteit worden, en je in direct contact met je eigen intuïtie, creativiteit, gezondheid en overvloed kunt komen. Yoga Nidra is niet zozeer een techniek als wel een staat van zijn, een plek die je kunt bereiken door ademhaling, lichaam en bewustzijn technieken. De doelstelling van Yoga Nidra is om het slapende, oneindige potentieel in jezelf op te wekken.

In vier sessies op de zondagmiddag in november, december en januari 2020 ligt de nadruk op heling. Ongeacht welke mate van trauma je hebt meegemaakt, met Yoga Nidra kun je de opgekropte energie vrij laten en van iets meer afstand naar de gebeurtenissen kijken, waardoor je meer onstpannen en lekkerder in je vel komt te zitten… Er zit een opbouw in de thema’s maar de sessies kunnen zowel los als in een blok gevolgd kunnen worden.

De fysieke effecten van Yoga Nidra zetten zich nog voort na de sessie zelf. De stress reactie wordt verminderd waardoor sommige mensen van hun slaapmiddelen of hoge bloedruk medicijnen af kunnen. Ook worden de motorische prestaties, balans en mentale helderheid beter, door de verbeterde afgifte van neuro-transmitters.

Kosten: 17,50 euro voor een losse deelname, 2 strippen van de strippenkaart voor vaste deelnemers. Euro 60 voor alle vier de sessies op 19 en 26 januari en 9 en 16 februari 2020

De Yoga Nidra wordt gegeven door Josefien, initatiefneemster Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga docente en I AM Yoga Nidra Facilitator uit Beek, bereikbaar onder josefien@heeljelichaam.nl.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via een mail naar Josefien of het contactformulier, er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Je krijgt dan ook meer (praktische) informatie vooraf.