Ontspannings Weekend


When:
28/07/2018 all-day
2018-07-28T00:00:00+02:00
2018-07-29T00:00:00+02:00
Where:
de Pelmolen
Rijksstraatweg 154
6573 DG Beek-Ubbergen
Netherlands
Cost:
150 euro per persoon voor het weekend
Contact:
Josefien

OntspanningsWeekend 28 & 29 juni 2018

Heb jij zin om de zomer te vieren met een weekend waarin je helemaal kan ontspannen?

Wees welkom 28 en 29 juni in de Pelmolen, een oud koetshuis, gelegen aan het natuurgebied de ‘Heerlijkheid Beek’: één van de mooiste plekken van Nederland.

                                          

Ervaar de zomer en laad je op met meerdere yoga en onstpanningssessies & Asanas, wandel-, vuur- en stiltemeditaties, Pranayama, beleef de natuur, geniet van gezond & lekker eten, neem de tijd voor jezelf en ervaar wat deze ontspanning voor jou, je lichaam en geest kan betekenen.

Programma OnstpanningsWeekend

ZATERDAG 28 JULI

Op zaterdag ben je vanaf 9.45 uur van harte welkom bij de Pelmolen. Om 10.00 uur beginnen we. De ochtend begint met een kennismaking met een lekker kopje thee, gevolgd door een uitleg over de opzet van het weekend. Daarna wordt na een korte warming up een eerste yoga serie gegeven.

Rond het middaguur serveren wij een vegetarische lunch die bij mooi weer op het achterterras genuttigd wordt en bij slechter weer in de gezellige boerenkeuken. Om de lunch wat beter te laten verteren maken we ‘s middags een meditatieve wandeling in het prachtige heuvelachtige landschap van de Heerlijkheid Beek dat gelijk in de achtertuin begint.

Daarna volgt een langere en verdiepende onstpannende yoga en yoga nidra serie. De eerste dag van het weekend dineren we gezellig in de tuin van de Pelmolen. Aan het einde sluiten we af met een stilte meditatie zodat je alle activiteiten achter je kunt laten en je volledig ontspannen richting huis of overnachtingsadres kunt gaan.

ZONDAG 29 JULI

Zondag kun je de dag beginnen met een vroege stilte meditatie, gevolgd door diverse Pranayama en Bandhas methoden & technieken. De ochtend is bij uitstek geschikt om je energie (prana) te verhogen met ademhalings- en Bandhas oefeningen midden in de natuur. De dag is energiek gestart door de combinatie van meditatie, Pranayama & Bandhas.

In een welverdiende pauze staat er een kop thee met een lekkernij voor je klaar. Daarna is er een actievere Yoga sessie waarin we speciale aandacht besteden aan de zonnegroet – Surya Namaskara.

Na de vegetarische lunch is er om het eten wat te laten verteren en om de spieren los te maken een Āyurvedic Walking Massage. De deelnemers geven en ontvangen een massage aan/van elkaar onder begeleiding. Daarna volgt er een lange relaxte en verdiepende Yoga en Yoga Nidra sessie. Zodat je gedachteloos in de flow van het weekend blijft en het weekend volledig ontspannen en opgeladen kunt af sluiten. Rond 16.30 uur eindigt het weekend en nemen wij afscheid van elkaar.

Locatie

De Pelmolen is gelegen op één van de mooiste plekken van Nederland. In Beek, Berg & Dal, vlakbij Nijmegen, net aan het begin van het natuurgebied de ‘Heerlijkheid Beek’ nabij ‘Het Wylermeer’ en ‘De Duivelsberg’. Je zult verbaasd zijn van de schoonheid van deze on-Nederlandse locatie. Deze plek doet je de tijd vergeten en je komt gegarandeerd tot rust.

Deelname

Het verdiepingsweekend is zowel geschikt voor een beginner als een meer ervaren yogi omdat de asana’s aan te passen zijn aan ieders niveau. Afhankelijk van het niveau kunnen de houdingen langer worden aangehouden en worden er diverse variaties op de basishoudingen toegevoegd. Yoga ervaring is dus niet vereist, iedereen kan op zijn/haar niveau meedoen. Je bent vrij om zelf te kiezen of je wel of niet meedoet aan lessen of andere programma onderdelen.

Prijs

€150,- per persoon inclusief BTW. Mocht deze prijs echt niet in je budget passen maar zou je wel heel graag deelnemen aan het Yoga Weekend, neem dan vooral even contact met ons op!

Inclusief

 • 8 uur Yoga en Yoga Nidra sessies verdeelt over 4 sessies
 • 1 x avond en 1x vroege stilte meditatie
 • 1x Pranayama & Bandhas sessie
 • 1 x meditatieve wandeling
 • 1 x Āyurvedic Walking Massages (zowel gegeven en ontvangen)
 • 2x lunch, 1x diner: Alle maaltijden zijn 100% vegetarisch en zoveel mogelijk lokaal en eerlijk ingekocht, biologisch en passend bij ieders eventuele dieetwensen
 • Thee, drankjes en gezonde lekkernijen.

Exclusief

 • Transport
 • Overnachting: er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in de buurt voor tarieven tussen €17,50 en €75,– per persoon per nacht. Als je wilt kunnen we je een lijstje van mogelijkheden sturen, zodat jij de overnachting kunt kiezen die bij je past.

Gediplomeerde Docentes

Het Ontspanningsweekend wordt georganiseerd door Josefien, Initatiefneemster Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga docente en door Roos, Traditionele Tantra Yoga docente en senior Sivananda practicionor uit Rotterdam. Voor vragen en informatie kun je altijd contact met hen opnemen:

 • Josefien Glaudemans, Initatiefneemster Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga docente uit Beek, bereikbaar onder josefien@heeljelichaam.nl of website
 • Roos, Traditionele Tantra Yoga docente uit Rotterdam, bereikbaar onder website

Aanmelding

Mocht je interesse hebben om mee te doen met meld je dan aan via het contactformulier of een mail naar Josefien, er is plaats voor maximaal 10 deelnemers.

 

Wat feedback in een paar worden van het Sivananda Yoga Zomer Verdiepingsweekend van 26 & 27 augustus 2017

“Een heerlijk weekend – écht  vakantiegevoel – even weg in ons mooie ‘binnenste buitenland’. Kleinschalig – midden in de natuur – liefdevolle, mooie mensen. Dankbaar thuis komen in een warm bad (weer): rust, regelmaat & ruimte voor alles en iedereen. Kloppend – in balans – ontspannend & opladend. Door zachte energie, opladend & ontspannend. Pranayama – vitaliteit – speels: experimenteren & leren”.

Wat feedback in een paar woorden van het Traditionele Tantra Yoga weekend 1 & 2 juli 2017

”Ontspannen, tot rust, genieten, ongedwongen, vrij, opladend, goed verzorgd, sprankelend, dankbaarheid, fijn, aandacht, dicht bij mezelf, inzicht, kloppend, wijs en dan nog dat mooie reetje in de achtertuin.”

Wat feedback in een paar woorden van het Traditionele Tantra Yoga weekend 9 & 10 juli 2016

”Verrassend, inzicht gevend, ontspannend, aandacht, verbindend, schoonheid, ‘goed voetenwerk’, dankbaar, verfrist, hoopvol, natuur, stilte, ontvankelijk, nieuw, veilig, inspiratie en ontspanning.” Lees ook de Blog van Irina over dit mooie weekend.

Wat feedback in een paar woorden van het Sivananda Yoga weekend 4 & 5 juni 2016

”Interessant, inspannend & ontspannend. Ruimte, rust & kracht. Idyllisch, rust & stilte. Energie delen en opdoen. Verdiepend, verrijkend en verwennerij. Dankbaar. ”

Wat feedback in een paar woorden van het Heel je Lichaam Pinkster weekend 15 & 16 mei 2016

”Liefdevolle verbinding. Verrijking lichaam en ziel. Heerlijk Eten. Mentale & fysieke opkikker. Anders & verassend. Innerlijke in- & ontspanning. Ontspannen en rustgevend. Een traktatie voor mezelf. Soms wel zwaar maar ik voel me nu heel licht.”

Wat feedback in twee woorden van de deelnemers van de yoga weekenden in 2015

‘Toegankelijk en laagdrempelig, leerzaam en open, ontspannen harmonie, goede energie en prana, rustgevend, krachtig en liefdevol.’

Enkele ervaringen deelnemers yoga weekenden in 2014:

“Ik heb genoten van een heerlijk, ontspannen en liefdevol verzorgd weekend!”

“Een heerlijk weekend: prachtige plek, veel yoga, fantastisch eten en relaxed gezelschap! De persoonlijke en kleinschalige aanpak is erg prettig’

“Ik vond het een heerlijk weekend! De plek is echt geweldig!”

“Ik vond het weekend heel erg leuk, deze yogavorm erg energiek en de flow doet me goed. De locatie, jullie, de anderen, het eten, de organisatie; ik heb er een positief gevoel over en ik kom echt graag nog een keer!”