Sivananda Yoga


When:
04/05/2021 @ 09:30 – 11:00
2021-05-04T09:30:00+02:00
2021-05-04T11:00:00+02:00
Where:
de Pelmolen
Rijksstraatweg 154
6573 DG Beek-Ubbergen
Netherlands
Cost:
10,- euro voor een losse les, 80 euro voor een 10 rittenkaart of 30 euro per maand
Contact:
Josefien

binnen

Tijdens deze Sivananda Yoga sessie (open class) komt de gehele Sivananda reeks aan de orde: we beginnen met een korte ontspanning en ademhalingsoefeningen waarna we opwarmen met de zonnegroet en dan een aantal asana’s/houdingen uitvoeren. Tijdens deze asana’s lopen we de chakra’s langs van kruin tot stuit. We sluiten af met een uitgebreide ontspanning zodat je geheel ontspannen en fit de sessie verlaat. Na afloop is er een kopje thee. De reeks is voor iedereen geschikt: de Asanas / houdingen zijn eenvoudig aan te passen en afhankelijk van het niveau worden de houdingen langer aangehouden.

Kleed je goed aan en/of doe kleding in lagen aan! In elk geval een lange broek, twee laagjes t-shirt (lang en kort) en een trui of vest en een paar lekkere sokken voor tijdens de ontspanning. De les zelf doe je op blote voeten. Als je de voorkeur hebt voor je eigen materiaal neem dan vooral een matje en een kussentje mee.

De prijs is 10,- euro voor een losse les of 80 euro voor een 10 rittenkaart.

Tijdens een Sivananda Yoga les komen de volgende punten aan de orde:

  • Goede manier van bewegen: zorgt voor het ‘doorsmeren’ van de gewrichten, spieren, kraakbeen en andere delen van het lichaam door het vergroten van de bloedcirculatie en de flexibiliteit.
  • Goede manier van ademhalen: houdt ons lichaam  in contact met zijn ‘batterij’ (de solar plexus of zonnevlecht) waar veel  energie zit opgeslagen. Een goede ademhaling zorgt voor voldoende energie.
  • Goede manier van ontspannen: zorgt voor de nodige ‘afkoeling’ van ons lichaam. Als ons lichaam en onze geest continu moeten(over)werken neemt hun effectiviteit af. Ontspanning is de natuurlijke manier om ons lichaam weer op te laden.
  • Goede manier van denken & mediteren: zorgt ervoor dat  je ‘in control’ blijft over je lichaam en je geest en zo invloed kan hebben op alle bovenstaande punten en de systemen van je lichaam.

Mocht je interesse hebben om mee te doen met meld je dan aan via het contactformulier, er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Probeer ongeveer 2 uur van te voren te eten, en mocht dat niet lukken eet dan ajb wat lichts

Terug naar het overzicht van alle workshops & cursussen

Ervaring van Dymph als deelnemer bij de Sivananda Yoga:

Sivananda yoga in de Pelmolen is echt een ervaring. Het is een mooi, compleet, afgerond pakketje lekker hard werken van anderhalf uur, in mijn geval met Josefien als heel fijne en duidelijke yogainstructeur. Dat je hele lijf daarin aan bod komt – spieren, bloedsomloop, stofwisseling, meridianen, chakra’s – is goed te merken. Mijn lichaam vindt tijdens de les de inspanning en ontspanning heel prettig, en mijn geest de rust en balans die hij ervaart. Ik voel me na de lessen altijd nog dagen gerevitaliseerd, kalm en krachtig. En na vier weken zou ik zweren dat me in de spiegel een nóg mooiere vrouw tegemoet straalt… Klink ik als een advertentie? Dat is ook de bedoeling. Ik ben hooked, mensen. Gaat dat proberen! Sivananda yoga op die prachtige plek, de Pelmolen!

TWO_en