Tantra Yoga


When:
14/06/2022 @ 20:00 – 21:30
2022-06-14T20:00:00+02:00
2022-06-14T21:30:00+02:00
Cost:
Euro 10 voor vaste deelnemers, euro 12,50 voor een losse les
Contact:
Josefien

traditional tantra yoga shri kali

‘Traditional Tantra Yoga is the science that teaches the body to meditate’.

Traditionele Tantra Yoga ziet een yogi niet puur fysiek en als een set spieren en botten die in bepaalde houdingen gezet dienen te worden maar bestaat uit een tijdloze tantrische formule op basis van de subtiele levensenergie (prana) en de klassieke Vedas.

Er zijn verschillende Traditionele Tantra Yoga series en asanas (houdingen) en op de dinsdag avond wordt er om de week begonnen met de Staande Series (ongeveer 30 minuten) die je interne systemen en botstructuur cultiveert, gevolgd door de (korte) Tridosha Balancing Series. De andere week verlengen en verder verdiepen we de liggende reeks.  Deze (liggende) reeks van ongeveer een uur (de ene week en 1,5 uur de andere week) bestaat uit een begin- en eind ontspanning en 19 klassieke asanas die de drie dosha’s (‘persoonskenmerken’ volgens de Ayurvedische traditie) en dus lichaam en geest meer in balans brengen, het onderbewuste direct aanspreekt en tot (diepe) ontspanning kan leiden…

Kleed je goed aan en/of doe kleding in lagen aan! In elk geval een lange broek, twee laagjes t-shirt (lang en kort) en een trui of vest. Als je de voorkeur hebt voor je eigen materiaal neem dan een matje en een kussentje mee. Voor de Traditionele Tantra Yoga wordt een strap, sjaaltje, band of das aangeraden die in enkele houdingen gebruikt kan worden.

De Traditionele Tantra Yoga wordt gegeven door Josefien, initatiefneemster Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga docente uit Beek, bereikbaar onder josefien@heeljelichaam.nl.

De prijs is 12,50 euro voor een losse les, 100 euro voor een 10 rittenkaart.

Mocht je interesse hebben om mee te doen met een proefles stuur dan een email naar Josefien. Er is voorlopig plaats voor 8 deelnemers dus wacht niet te lang want vol is echt vol.

LET OP: deze lessen vinden plaats op de nieuwe locatie: (‘aan de overkant’: de oude Hi-Fi winkel) Rijksstraatweg 251, 6573 CW in Beek, Berg en Dal!

Het idee dat Tantra gelijk staat aan seksuele praktijken, is door de Neo-Trantra stroming in het Westen veroorzaakt maar staat echter mijlenver van de ware aard van de Traditionele Tantra Yoga van het traditionele, oude Vedische systeem. Tantra (Sanskriet: tan = expansie; tra = bevrijding), omhelst elk aspect van het leven en kan door iedereen worden toegepast. Tantra is vooral gericht op ontwikkeling van de menselijke sterkte, door meditatie maar ook door directe confrontatie met moeilijke omstandigheden en het overwinnen daarvan, met als resultaat diepe zelf-acceptatie, je bent helemaal goed zoals je nu bent!