Traditionele Tantra Yoga


When:
19/04/2016 @ 20:00 – 21:30
2016-04-19T20:00:00+02:00
2016-04-19T21:30:00+02:00
Where:
de Pelmolen
Rijksstraatweg 154
6573 DG Beek-Ubbergen
Netherlands
Cost:
10,- euro voor een losse les, 80 euro voor een 10 rittenkaart of 30 euro per maand
Contact:
Josefien

 

traditional tantra yoga shri kali

‘Traditional Tantra Yoga is the science that teaches the body to meditate’.

Traditionele Tantra Yoga ziet een yogi niet puur fysiek en als een set spieren en botten die in bepaalde houdingen gezet dienen te worden maar bestaat uit een tijdloze tantrische formule op basis van de subtiele levensenergie (prana) en de klassieke Vedas.

Er zijn verschillende Traditionele Tantra Yoga series en asanas (houdingen) die allemaal aan bod komen in de Pelmolen maar op de dinsdag avond wordt er begonnen met de Staande Series (ongeveer 30 minuten) die je interne systemen en botstructuur cultiveert, gevolgd door de (korte) Tridosha Balancing Series. Deze (liggende) reeks van ongeveer een uur bestaat uit een begin- en eind ontspanning en 19 klassieke asanas die de drie dosha’s (‘persoonskenmerken’ volgens de Ayurvedische traditie) en dus lichaam en geest meer in balans brengen, het onderbewuste direct aanspreekt en tot (diepe) ontspanning kan leiden…

Deze zomer 2017 (als opwarming minder belangrijk is dan in de (koude) winter) kijken we wat er gebeurd als we de lessen om de week met de staande serie laten beginnen, en om de week (alleen) de liggende reeks verder verdiepen en verlengen…

Kleed je goed aan en/of doe kleding in lagen aan! In elk geval een lange broek, twee laagjes t-shirt (lang en kort) en een trui of vest. Als je de voorkeur hebt voor je eigen materiaal neem dan een matje en een kussentje mee. Voor de Traditionele Tantra Yoga wordt een strap, sjaaltje, band of das aangeraden die in enkele houdingen gebruikt kan worden.

De Traditionele Tantra Yoga wordt gegeven door Josefien, initatiefneemster Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga docente uit Beek, bereikbaar onder josefien@heeljelichaam.nl.

Let op: op 21  en 28 november geeft Liek onstpannende Balance Yoga!

De prijs is 10,- euro voor een losse les, 80 euro voor een 10 rittenkaart of 30 euro per maand.

Mocht je interesse hebben om mee te doen met meld je dan aan via een mail naar Josefien op dit moment zitten de lessen vol, maar je kunt op de wachtlijst en evt flexibel mee doen als er plek is.

IMG_6507

Het idee dat Tantra gelijk staat aan seksuele praktijken, is door de Neo-Trantra stroming in het Westen veroorzaakt maar staat echter mijlenver van de ware aard van de Traditionele Tantra Yoga van het traditionele, oude Vedische systeem. Tantra (Sanskriet: tan = expansie; tra = bevrijding), omhelst elk aspect van het leven en kan door iedereen worden toegepast. Tantra is vooral gericht op ontwikkeling van de menselijke sterkte, door meditatie maar ook door directe confrontatie met moeilijke omstandigheden en het overwinnen daarvan, met als resultaat diepe zelf-acceptatie, je bent helemaal goed zoals je nu bent!