Traditionele Tantra Yoga Verdiepings Workshops


When:
16/05/2021 @ 14:00 – 17:00
2021-05-16T14:00:00+02:00
2021-05-16T17:00:00+02:00
Where:
de Pelmolen
Rijksstraatweg 154
6573 DG Beek-Ubbergen
Netherlands
Cost:
voor alle 6 workshops: early bird: euro 250,-- en euro 300,-- daarna
Contact:
Josefien

Traditionele Tantra Yoga Verdiepings Workshops

In het najaar van 2020 en het voorjaar van 2021 staat er een mooie, inspirerende serie van 6 verschillende verdiepende workshops in de Traditionele Tantra Yoga gepland. Deze workshops zijn een unieke samenwerking tussen Josefien, initiator van Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga & yoga Nidra docente en Anja, klinisch psycholoog/psychotherapeut en Traditionele Tantra Yoga docente.

Dus als je je wilt verdiepen (of bijscholen) in de Traditionele Tantra Yoga, dan is dit   dé uitgelezen kans om van twee ervaren en gediplomeerde docenten uit eerste hand te ervaren wat deze uitgebalanceerde Yoga-stijl met jou doet!

In 6 uitgebalanceerde workshops op de zondagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur komen de (vele) verschillende aspecten van de Traditionele Tantra Yoga aan bod met als doel om de deelnemers niet alleen te laten kennismaken met de filosofie en verschillende lichaamsgerichte oefeningen en houdingen uit de Traditionele Tantra Yoga, maar vooral ook op de verdiepende ervaring zelf.

Traditionele Tantra Yoga ziet een yogi niet puur fysiek en als een set spieren en botten die in bepaalde houdingen gezet dienen te worden, maar bestaat uit tijdloze Tantrische formules op basis van de subtiele levensenergie (prana) en de klassieke Vedas.

Tijdens de workshops komen onder andere de volgende aspecten van de Traditionele Tantra Yoga aan bod:

 • introductie Traditionele Tantra Yoga
 • Staande, zittende en liggende Tri-Dosha balans Asana (houdingen) reeks
 • Bandhas: de ‘energiesloten’
 • Pranayama: ademhalingsoefeningen
 • Beach Workout: om spieren en vooral botten sterk te maken & houden
 • Traditionele Tantra Yoga Stretch oefeningen voor de juiste uitlijning van je botten
 • Yoga Flow reeks: Danda-flow
 • Suraya Namaskar: zonnegroet
 • Āyurvedic Walking Massage: een simpele en effectieve manier om blokkades op te lossen

Praktisch

De Traditionele Tantra Yoga Verdiepings Workshops staan gepland voor zondag 4 oktober 2020, zondag 1 november 2020, zondag 13 december 2020, zondag 18 april 2021, zondag 16 mei 2021 en zondag 27 juni 2021. Let op: door de lockdown zijn de sessies van  januari, februari en maart vervallen en zijn deze nieuwe data in april, mei en juni (voorlopig) gekozen voor deze sessies.

We sluiten elke workshop af met een lekker kopje thee en wat fruit zodat iedereen opgeladen weer naar huis kan keren.

Kleed je met kleding in lagen! In elk geval een lange én een korte broek, twee laagjes t-shirt (lang en kort) en een trui of vest. In het kader van de RIVM-richtlijnen in verband met COVID-19: Neem ook je eigen materiaal mee: een matje, een kussentje en een dekentje. Voor de Traditionele Tantra Yoga wordt een strap, sjaaltje, band of das aangeraden die in enkele houdingen gebruikt kan worden.

Gediplomeerde Docenten

De Traditionele Tantra Yoga Verdiepings Workshops worden gegeven door:

 • Josefien, initatiefneemster Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga docente uit Beek, bereikbaar onder josefien@heeljelichaam.nl.
 • Anja, klinisch psycholoog/psychotherapeut, Mindfulness Trainer en Traditionele Tantra Yoga docente.

Locatie

De Pelmolen is gelegen op één van de mooiste plekken van Nederland. In Beek-Ubbergen, vlakbij Nijmegen, net aan het begin van het natuurgebied de ‘Heerlijkheid Beek’ nabij ‘Het Wylermeer’ en ‘De Duivelsberg’. Je zult verbaasd zijn van de schoonheid van deze on-Nederlandse locatie. Deze plek doet je de tijd vergeten en je komt gegarandeerd tot rust.

Deelname

Het verdiepingsworkshops zijn zowel geschikt voor een beginnende als meer ervaren yogi omdat de asana’s aan te passen zijn aan ieders niveau. Afhankelijk van het niveau kunnen de houdingen langer worden aangehouden en worden er diverse variaties op de basishoudingen toegevoegd. Yoga ervaring is dus niet vereist, iedereen kan op zijn/haar niveau meedoen.

De prijs voor alle 6 de workshops is euro 250,– als je je vóór 15 september 2020 inschrijft en euro 300,- voor inschrijvingen daarna. Je kunt uiteraard voor deze verdiepende Workshops een gespecificeerde rekening krijgen (incl. BTW) die je kunt opvoeren als trainingskosten en dus kunt aftrekken van je belastingsopgave.

Let op: door de RIVM-richtlijnen zijn er maar 6 plekken, waardoor we een kleinschalige workshop aanbieden en veel persoonlijke aandacht kunnen bieden, maar wacht dus niet te lang met inschrijven want vol is wel echt vol!

Het idee dat Tantra gelijk staat aan seksuele praktijken, is door de Neo-Trantra stroming in het Westen veroorzaakt maar staat echter mijlenver van de ware aard van de Traditionele Tantra Yoga van het traditionele, oude Vedische systeem. Tantra (Sanskriet: tan = expansie; tra = bevrijding), omhelst elk aspect van het leven en kan door iedereen worden toegepast. Tantra is vooral gericht op ontwikkeling van de menselijke sterkte, door meditatie maar ook door directe confrontatie met moeilijke omstandigheden en het overwinnen daarvan, met als resultaat diepe zelf-acceptatie, je bent helemaal goed zoals je nu bent!