Yoga Nidra op de vrijdagavond


When:
28/05/2021 @ 20:00 – 21:30
2021-05-28T20:00:00+02:00
2021-05-28T21:30:00+02:00
Where:
de Pelmolen
Rijksstraatweg 154
6573 DG Beek-Ubbergen
Netherlands
Cost:
17,50 euro voor een losse deelname, 2 strippen van de strippenkaart voor vaste Pelmolen yogi's
Contact:
Josefien

Yoga Nidra

Yoga: betekent unie en impliceert een samenvoeging of compleetheid. Nidra: is de slaap van de yogi’s die integreert (samenbrengt).

Yoga Nidra is op slaap gebaseerde meditatie techniek ook wel omschreven als ‘Meditatie gemakkelijk gemaakt’.  Het is een gestructureerde mindfulness aanpak die gebruik maakt van adem-, lichaams- en bewustzijnstechnieken om het lichaam diep te laten ontspannen en daarbij diep te laten herstellen en helen. Het is een unieke combinatie tussen volledige alertheid en bewustzijn en diepe ontspanning. Het brengt de hersenactiviteit  van Beta, naar Alpha, Theta en zelfs Delta golven, veel verder dan het gewone wakkere bewustzijn. In deze diepe staat van zijn, komende mystieke en integrerende krachten van bewustzijn vrij. Dit is het centrum waar visies realiteit worden, en je in direct contact met je eigen intuïtie, creativiteit, gezondheid en overvloed kunt komen. Yoga Nidra is niet zozeer een techniek als wel een staat van zijn, een plek die je kunt bereiken door ademhaling, lichaam en bewustzijn technieken. De doelstelling van Yoga Nidra is om het slapende, oneindige potentieel in jezelf op te wekken.

In het voorjaar van 2021 worden er 1x per maand op de vrijdagavond losse Yoga Nidras aangeboden. De volgende thema’s komen aan bod:

  • per recording: vrijdag 29 januari: ‘Balanceer je mannelijke en vrouwelijke energie’: uitleg en Yoga Nidra sessie
  • per recording: vrijdag 26 februari: ‘Naar innerlijke wijsheid’: uitleg en Yoga Nidra sessie
  • vrijdag 26 maart: ‘Stoppen met innerlijk conflict’: uitleg en Yoga Nidra sessie
  • vrijdag 23 april: ‘Naar heelheid’: uitleg en Yoga Nidra sessie
  • vrijdag 28 mei: ‘De kracht van het nu’: uitleg en Yoga Nidra sessie

De fysieke effecten van Yoga Nidra zetten zich nog voort na de sessie zelf. De stress reactie wordt verminderd waardoor sommige mensen van hun slaapmiddelen of hoge bloedruk medicijnen af kunnen. Ook worden de motorische prestaties, balans en mentale helderheid beter, door de verbeterde afgifte van neuro-transmitters.

Op vrijdagavond 29 januari, 26 februari, 26 maart, 23 april en 28 mei van 20.00 tot 21.30 uur staan er Yoga Nidra sessies gepland. De thema’s wisselen per sessie waardoor de sessies zowel los als in een blok gevolgd kunnen worden.

Kosten: 17,50 euro voor een losse deelname, 2 strippen van de strippenkaart voor vaste deelnemers. Wil je de hele reeks van 5 meedoen dan kan dat voor 75 euro voor alle 5 de sessies. Let op, het aantal plekken is door de RIVM regels nog steeds beperkt dus wil je erbij zijn wacht dan niet te lang met opgeven! Zou je liever alleen de recordings van deze sessies ontvangen dan kan dat ook voor euro 70 voor de hele reeks of 15 euro voor de recording van 1 sessie.

De Yoga Nidra wordt gegeven door Josefien, initatiefneemster Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga docente en I AM Yoga Nidra Facilitator uit Beek, bereikbaar onder josefien@heeljelichaam.nl.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via een mail naar Josefien of het contactformulier, er is plaats voor (voorlopig) maximaal 6 deelnemers. Je krijgt dan ook meer (praktische) informatie vooraf.