Zomer Yoga Weekend


When:
11/08/2018 all-day
2018-08-11T00:00:00+02:00
2018-08-12T00:00:00+02:00
Where:
de Pelmolen
Rijksstraatweg 154
6573 DG Beek-Ubbergen
Netherlands
Cost:
150 euro per persoon voor het weekend
Contact:
Josefien

Zomer Yoga Weekend 11 & 12 augustus 2018

Heb jij zin om de zomer te vieren met een weekend waarin je helemaal kan focussen op yoga? Wil je je verdiepen in de uitgebalanceerde klassieke yogaseries op basis van de klassieke Vedas van de Traditionele Tantra Yoga en de Sivananda Yoga?

Wees welkom 11 en  12 augustus 2018 in de Pelmolen, een oud koetshuis, gelegen aan het natuurgebied de ‘Heerlijkheid Beek’: één van de mooiste plekken van Nederland.

                                          

Ervaar de zomer en laad je op met meerdere yoga en onstpanningssessies & Asanas, wandel-, vuur- en stiltemeditaties, Pranayama, beleef de natuur, geniet van gezond & lekker eten, neem de tijd voor jezelf en ervaar wat deze ontspanning voor jou, je lichaam en geest kan betekenen.

Sivananda Yoga

Sivananda Yoga is een klassieke en traditionele yogastijl gebaseerd op eeuwenoude Indiase wijsheid. De grondleggers van Sivananda Yoga zijn Swami Sivananda en zijn leerling Swami Vishnu Devananda, twee Indiase yogameesters uit de vorige eeuw. Swami Sivananda was arts en heeft op basis van de oude en klassieke veda’s een medisch systeem ontwikkeld om je gezondheid op peil te houden.

Hierdoor, kenmerkt Sivananda Yoga zich door het activeren en stimuleren van belangrijke lichaamsprocessen:

 • Het vergroten van de bloedcirculatie en de flexibiliteit zorgt voor het ‘doorsmeren’ van de gewrichten, spieren, kraakbeen en andere delen van het lichaam.
 • Ademhalingsoefeningen houden ons lichaam in contact met zijn ‘batterij’ (de solar plexus of zonnevlecht) waar veel energie zit opgeslagen. Een goede ademhaling zorgt voor voldoende energie.
 • De ontspanning zorgt voor de nodige ‘afkoeling’ van ons lichaam. Ontspanning is de natuurlijke manier om ons lichaam weer op te laden.
 • Je bewustzijn en mentale alertheid zorgen ervoor dat je ‘in control’ kunt blijven over je lichaam en je geest en zo invloed kan hebben op alle bovenstaande punten en lichaamsprocessen.
 • Je eten: zorgt ervoor dat we de juiste bouwstenen hebben om ons lichaam in stand te houden. Belangrijk hierbij zijn voldoende zonlicht, water, lucht en niet te vergeten goed voedsel.

Ook worden alle chakra’s / energiecentra, behandeld, geactiveerd en gestimuleerd. De sessies werken direct door op je spieren, gewrichten, zenuwen, dieperliggende weefsels, meridianen en organen en daardoor ook je hormonale huishouding.

Een Sivananda Yoga sessie bestaat altijd uit de volgende kenmerken:

 • korte ontspanning – Savasana
 • ademhalingsoefeningen – Pranayama
 • zonnegroet – Surya Namaskara
 • houdingen die op je hele systeem werken – Asana’s
 • uitgebreide eindontspanning – Savasana

Ervaring van Dymph bij de Sivananda Yoga: ‘Sivananda Yoga in de Pelmolen is echt een ervaring. Het is een mooi, compleet, afgerond pakketje lekker hard werken van anderhalf uur. Dat je hele lijf daarin aan bod komt – spieren, bloedsomloop, stofwisseling, meridianen, chakra’s – is goed te merken. Mijn lichaam vindt tijdens de les de inspanning en ontspanning heel prettig, en mijn geest de rust en balans die hij ervaart. Ik voel me na de lessen altijd nog dagen gerevitaliseerd, kalm en krachtig. En na vier weken zou ik zweren dat me in de spiegel een nóg mooiere vrouw tegemoet straalt… Klink ik als een advertentie? Dat is ook de bedoeling. Ik ben hooked, mensen. Gaat dat proberen! Sivananda Yoga op die prachtige plek, de Pelmolen!’

Traditionele Tantra Yoga

‘Traditional Tantra Yoga is the science that teaches the body to meditate’.

Traditionele Tantra Yoga ziet een yogi niet puur fysiek en als een set spieren en botten die in bepaalde houdingen gezet dienen te worden maar bestaat uit een tijdloze tantrische formule op basis van de subtiele levensenergie (prana) en de klassieke Vedas.

Tijdens het weekend komt de Tridosha Balancing Series uit de Traditional Tantra Yoga aan bod: deze reeks bestaat uit een begin- en eind ontspanning, een opwarming en 19 klassieke Asanas die de drie dosha’s (‘persoonskenmerken’ volgens de Ayurvedische traditie) en dus lichaam en geest meer in balans brengen, het onderbewuste direct aanspreekt en tot (diepe) ontspanning kan leiden

Traditional Tantra Yoga is een zachte en zeer meditatieve yoga vorm die je verder in contact brengt met je innerlijke zelf.

Het idee dat Tantra gelijk staat aan seksuele praktijken, is door de Neo-Trantra stroming in het Westen veroorzaakt maar staat echter mijlenver van de ware aard van de Traditionele Tantra Yoga van het traditionele, oude Vedische systeem. Tantra (Sanskriet: tan = expansie; tra = bevrijding), omhelst elk aspect van het leven en kan door iedereen worden toegepast. Tantra is vooral gericht op ontwikkeling van de menselijke sterkte, door meditatie maar ook door directe confrontatie met moeilijke omstandigheden en het overwinnen daarvan, met als resultaat diepe zelf-acceptatie, je bent helemaal goed zoals je nu bent!

Programma Zomer Yoga Weekend

ZATERDAG 11 AUGUSTUS

Op zaterdag ben je vanaf 9.45 uur van harte welkom bij de Pelmolen. Om 10.00 uur beginnen we. De ochtend begint met een kennismaking met een lekker kopje thee, gevolgd door een uitleg over de opzet van het weekend. Om Daarna wordt de eerste Traditionele Tantra Yoga basic Tridosha balancing serie gegeven. Rond het middaguur serveren wij een vegetarische lunch die bij mooi weer op het achterterras genuttigd wordt en bij slechter weer in de gezellige boerenkeuken.

Om de lunch wat beter te laten verteren maken we ‘s middags een meditatieve wandeling in het prachtige heuvelachtige landschap van de Heerlijkheid Beek dat gelijk in de achtertuin begint. Gevolgd door een yoga sessie met meer verdieping van de 12 Asana’s van Sivananda.

De eerste dag van het weekend dineren we gezellig in de tuin van de Pelmolen. Aan het einde sluiten we af met een meditatie zodat je alle activiteiten achter je kunt laten en je volledig ontspannen richting huis of overnachtingsadres kunt gaan.

ZONDAG 12 AUGUSTUS

Zondag kun je de dag beginnen met een vroege stilte meditatie, gevolgd door diverse Pranayama en Bandhas methoden & technieken. De ochtend is bij uitstek geschikt om je energie (prana) te verhogen met ademhalings- en Bandhas oefeningen midden in de natuur. De dag is energiek gestart door de combinatie van meditatie, Pranayama & Bandhas.

In een welverdiende pauze staat er een kop thee met een lekkernij voor je klaar. Daarna is er een actievere Sivananda Yoga sessie waarin we speciale aandacht besteden aan de zonnegroet – Surya Namaskara.

Na de vegetarische lunch is er wat tijd om het eten wat te laten verteren. Hierna volgt er een lange relaxte en verdiepende Traditionele Tantra Tridosha Balancing yoga sessie. Zodat je gedachteloos in de flow van het weekend blijft en het weekend volledig ontspannen en opgeladen kunt af sluiten. Rond 16.30 uur eindigt het weekend en nemen wij afscheid van elkaar.

Locatie

De Pelmolen is gelegen op één van de mooiste plekken van Nederland. In Beek, Berg & Dal, vlakbij Nijmegen, net aan het begin van het natuurgebied de ‘Heerlijkheid Beek’ nabij ‘Het Wylermeer’ en ‘De Duivelsberg’. Je zult verbaasd zijn van de schoonheid van deze on-Nederlandse locatie. Deze plek doet je de tijd vergeten en je komt gegarandeerd tot rust.

Deelname

Het verdiepingsweekend is zowel geschikt voor een beginner als een meer ervaren yogi omdat de asana’s aan te passen zijn aan ieders niveau. Afhankelijk van het niveau kunnen de houdingen langer worden aangehouden en worden er diverse variaties op de basishoudingen toegevoegd. Yoga ervaring is dus niet vereist, iedereen kan op zijn/haar niveau meedoen. Je bent vrij om zelf te kiezen of je wel of niet meedoet aan lessen of andere programma onderdelen.

Prijs

€150,- per persoon inclusief BTW. Mocht deze prijs echt niet in je budget passen maar zou je wel heel graag deelnemen aan het Yoga Weekend, neem dan vooral even contact met ons op!

Inclusief

 • 8 uur Yoga sessies verdeelt over 4 sessies
 • 1 x avond en 1x vroege stilte meditatie
 • 1x Pranayama & Bandhas sessie
 • 1 x meditatieve wandeling
 • 2x lunch, 1x diner: Alle maaltijden zijn 100% vegetarisch en zoveel mogelijk lokaal en eerlijk ingekocht, biologisch en passend bij ieders eventuele dieetwensen
 • Thee, drankjes en gezonde lekkernijen.

Exclusief

 • Transport
 • Overnachting: er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in de buurt voor tarieven tussen €17,50 en €75,– per persoon per nacht. Als je wilt kunnen we je een lijstje van mogelijkheden sturen, zodat jij de overnachting kunt kiezen die bij je past.

Gediplomeerde Docentes

Het Ontspanningsweekend wordt georganiseerd door Josefien, Initatiefneemster Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga docente en door Roos, Traditionele Tantra Yoga docente en senior Sivananda practicionor uit Rotterdam. Voor vragen en informatie kun je altijd contact met hen opnemen:

 • Josefien Glaudemans, Initatiefneemster Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga docente uit Beek, bereikbaar onder josefien@heeljelichaam.nl of website
 • Roos, Traditionele Tantra Yoga docente uit Rotterdam, bereikbaar onder website

Aanmelding

Mocht je interesse hebben om mee te doen met meld je dan aan via het contactformulier of een mail naar Josefien, er is plaats voor maximaal 10 deelnemers

Wat meer beeld van het Yoga weekend 30 juni en 1 juli 2018 dankzij Susan:

Wat feedback in een paar worden van het Sivananda Yoga Zomer Verdiepingsweekend van 26 & 27 augustus 2017

“Een heerlijk weekend – écht  vakantiegevoel – even weg in ons mooie ‘binnenste buitenland’. Kleinschalig – midden in de natuur – liefdevolle, mooie mensen. Dankbaar thuis komen in een warm bad (weer): rust, regelmaat & ruimte voor alles en iedereen. Kloppend – in balans – ontspannend & opladend. Door zachte energie, opladend & ontspannend. Pranayama – vitaliteit – speels: experimenteren & leren”.

Wat feedback in een paar woorden van het Traditionele Tantra Yoga weekend 1 & 2 juli 2017

”Ontspannen, tot rust, genieten, ongedwongen, vrij, opladend, goed verzorgd, sprankelend, dankbaarheid, fijn, aandacht, dicht bij mezelf, inzicht, kloppend, wijs en dan nog dat mooie reetje in de achtertuin.”

Wat feedback in een paar woorden van het Traditionele Tantra Yoga weekend 9 & 10 juli 2016

”Verrassend, inzicht gevend, ontspannend, aandacht, verbindend, schoonheid, ‘goed voetenwerk’, dankbaar, verfrist, hoopvol, natuur, stilte, ontvankelijk, nieuw, veilig, inspiratie en ontspanning.” Lees ook de Blog van Irina over dit mooie weekend.

Wat feedback in een paar woorden van het Sivananda Yoga weekend 4 & 5 juni 2016

”Interessant, inspannend & ontspannend. Ruimte, rust & kracht. Idyllisch, rust & stilte. Energie delen en opdoen. Verdiepend, verrijkend en verwennerij. Dankbaar. ”

Wat feedback in een paar woorden van het Heel je Lichaam Pinkster weekend 15 & 16 mei 2016

”Liefdevolle verbinding. Verrijking lichaam en ziel. Heerlijk Eten. Mentale & fysieke opkikker. Anders & verassend. Innerlijke in- & ontspanning. Ontspannen en rustgevend. Een traktatie voor mezelf. Soms wel zwaar maar ik voel me nu heel licht.”

Wat feedback in twee woorden van de deelnemers van de yoga weekenden in 2015

‘Toegankelijk en laagdrempelig, leerzaam en open, ontspannen harmonie, goede energie en prana, rustgevend, krachtig en liefdevol.’

Enkele ervaringen deelnemers yoga weekenden in 2014:

“Ik heb genoten van een heerlijk, ontspannen en liefdevol verzorgd weekend!”

“Een heerlijk weekend: prachtige plek, veel yoga, fantastisch eten en relaxed gezelschap! De persoonlijke en kleinschalige aanpak is erg prettig’

“Ik vond het een heerlijk weekend! De plek is echt geweldig!”

“Ik vond het weekend heel erg leuk, deze yogavorm erg energiek en de flow doet me goed. De locatie, jullie, de anderen, het eten, de organisatie; ik heb er een positief gevoel over en ik kom echt graag nog een keer!”