Hans(uman)


Hansuman heet in het dagelijks leven Hans Beenhakkers, en is in 2007 afgestudeerd als yogadocent aan de Intensieve Ervaringsgerichte Yogascholing van het Yogacentrum Utrecht, bij Rob Obermeyer, die op zijn beurt weer leerling was van Harish Johari en Wolter Keers. Hans volgde ook satsangs en retraites bij Hans Laurentius, en heeft enkele jaren aan zen-meditatie gedaan bij Zenonderdedom.

Hans Speelt al vanaf zijn 14e gitaar (autodidact). Rond 1990 is Hans afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium (lichte muziek, percussie), en in een grijs verleden heeft hij ook nog psychologie gestudeerd. Na ruim 10 jaar een eigen band te hebben gehad in Cubaanse en Zuid-Amerikaanse muziek, richt Hans zich nu helemaal op Kirtan met de naam Hansuman. Sinds 2006 organiseert Hans Kirtan-avonden, eerst in Utrecht, later ook in Nijmegen en sinds kort ook in Den Bosch. Ook wordt Hans vaak uitgenodigt om op andere lokaties Kirtan te zingen. In 2011 is Hans begonnen met de 2-jarige opleiding tot Stembevrijder bij Jan Kortie. Sinds 2012 organiseert Hans ook af en toe “Dansen met de Goden”, waar er naast het zingen uitdrukkelijk gelegenheid is tot dansen. In 2012 heeft Hans de Kirtan Flightschool van Dave Stringer gevolgd.

Luister naar een 4-tal eenvoudige live-kirtan-opnames (gemaakt met 1 microfoon en een mini-disc) van Hansuman’s muziek op myspace.com/2hansuman. Meer info over Hans(uman) is te vinden via kirtan.nu.

Hanuman (zonder s) en Hansuman (met s)

De naam Hansuman (met s) is afgeleid van de Indiase apengod Hanuman (zonder s). Hanuman (soms ook witte aap genoemd) is de trouwe dienaar van Ram (Ram=symbool voor het Bewustzijn) en kan van vorm veranderen. Hij zingt de hele dag SitaRam (Sita is de vrouw vanRam).

In India is Hanuman heel populair, ook bij kinderen, voor wie hij een soort “Superman” is, waar ook diverse tekenfilms over zijn. Hij is het meest bekend uit de Ramayana (de geschiedenis van Ram). Uitgebreide informatie over Hanuman is te vinden via google.

Meer infoKrishna Das:
 
“God of de leraar(guru) is een oneindige oceaan van liefde, waarheid en aanwezigheid. Degenen die daarvandaan zijn teruggekeerd, hebben ons deze namen van God gegeven, van deze oceaan van liefde. Deze namen bevatten de kracht om ons de weg terug te laten vinden naar deze oceaan… Alles wat we hoeven te doen is herinneren. Iedereen heeft zijn eigen pad naar de oceaan, maar we komen allemaal op dezelfde plaats uit. Er is maar 1 Ene. Satsang is waar mensen samenkomen om te herinneren, om naar binnen te keren on om hun eigen innerlijke pad naar de Ene te vinden. Als we samenkomen om zo te zingen, helpen we elkaar om ons eigen pad te vinden. We moeten allemaal dit pad zelf reizen, omdat iedere van ons zijn eigen pad IS. Al deze paden zwerven rond op hun eigen manier, maar in werkelijkheid zijn we allemaal samen op pad, en totdat de laatste van ons aankomt, zullen we allemaal op pad blijven.
Dus laten we zingen!”