Helga


Helga Verheugd

Helga

“Dans is mijn passie. Ik dans met heel mijn hart. Als jong meisje wilde ik alleen maar dansen, bewegingen verzinnen, maken en uitvoeren. Soms kon ik zelfs niet slapen, omdat ik weer een korte choreografie had bedacht! Dansen is voor mij ‘thuiskomen’. Thuis is mijn lichaam. Thuiskomen is ontspannen. Ontspannen is yoga. In yoga kom ik thuis bij mezelf.”

Deze twee geliefde vormen van lichaamsbeweging brengt Helga bij elkaar in een ‘YogaDansFusion’. Een vorm van dans waarin yoga als uitgangspunt wordt genomen; yoga waar dans aan toe wordt gevoegd.

Omdat ze bij Heel je Lichaam samenwerkt met Josefien Glaudemans, die yoga praktiseert vanuit de Klassieke Sivananda en Traditionele Tantra, klopt deze vorm van YogaDansFusion voor haar. De yoga is gestoeld op de oude Veda’s. De dans sluit aan vanuit klassieke dans en jazzdans.

Helga begon op haar 7e met jazzballet en daarop volgde al snel Klassiek ballet. Zij stroomde door naar de zogeheten ‘keurklas’ en leerde al op jonge leeftijd op spitzen dansen. Geweldig leuke uitvoeringen en shows volgden. In haar twintiger jaren deed ze graag streetdance, tapdans en housedans. Tijdens en na haar studietijd genoot ze van allerlei optredens met showballetten, dj’s en danste modeshows. De laatste jaren maakte zij nog een uitstapje naar salsa en Argentijnse tango, naast de jazzballet, wat ze altijd is blijven doen.

Daarnaast doet zij al 16 jaar Hatha Yoga. Helga heeft veel ervaring met de Sivananda Yoga. Ook volgde ze een cursus in Frankrijk van Critical Alignment bij Gert van Leeuwen. Ze volgde cursussen bij Intuïtief Traject en deed verrijkend zelfonderzoek bij Stichting de Innerlijke Lijn. Daar vond zij een innerlijke balans waar ze elke dag nog inspiratie en kracht uithaalt die zij zowel bij de dans als bij de yoga kan inzetten.

Helga is bereikbaar via: Helga.verheugd@gmail.com

Bij Heel je Lichaam verzorgt Helga de ‘Dansyoga.

helga 2