Hella


Mijn naam is Hella Baars en ik ben geboren 1-11-1957. Ik ben moeder van 2 kinderen, stiefmoeder van 3 kinderen en oma van 4 kleinkinderen. Momenteel werk ik samen met mijn man Eldert in onze fietsenwinkel en werk ik sinds 2008 als vrijwilligster in de zorg bij Hospice Bethlehem.

De plek waar ik mij het meeste thuis voel is aan de poort van het leven. Bij  geboorte en sterven. Daar waar we het alleen met onze eigen innerlijke kracht moeten doen. In  ieder mens aanwezig  op zulke verschillende wijzen, dat is mijn inspiratiebron.

Mijn eerste herinnering aan een bewuste eigen gedachte was de vraag: wat was er voor het begin, en wat is er na het einde? En het antwoord op deze vraag komt terug in mijn levensloop en hoe ik in het leven sta. De lange zoektocht is geëindigd bij mijn werk aan de poort, daar waar een andere tijd wordt beleefd, het nu.

Een sterk inzicht is gekomen nadat ik mijn overtuiging levens te moeten redden heb kunnen inruilen voor liefdevolle voorbereiding op sterven.
Ik ben dankbaar dat ik de 3-jarige opleiding Healing heb gedaan bij Aart Vermeulen. Bij Cobi Brouwer van de Perspectiefgroep te Arnhem  heb ik met veel plezier de opleiding coaching afgerond.

Mijn werkwijze kun je omschrijven als:afstemmen, meebewegen en uitnodigen.

De kern van werken in het Hospice is voor mij het ontwikkelen van zachtheid en vertrouwen in iemands eigen wijsheid t.a.v. diens naderend levenseinde. Door nabij te zijn.

Bij Heel je Lichaam is Hella actief betrokken bij en te zien in de  Midzomernacht voorstelling: de Ontembare vrouw, zaterdag 21 juni van 20.30 tot 22.30 uur, ook verzorgt ze, samen met Harry, de retraites op het gebied van Heel je Sterven & Rouw.