Chakra Yoga Nidra Recording


When:
03/04/2020 @ 20:00 – 21:30
2020-04-03T20:00:00+02:00
2020-04-03T21:30:00+02:00
Where:
de Pelmolen
Rijksstraatweg 154
6573 DG Beek-Ubbergen
Netherlands
Cost:
17,50 euro voor een losse deelname, 2 strippen van de strippenkaart voor vaste Pelmolen yogi's
Contact:
Josefien

Chakra Yoga Nidra – een reis door de 7 chakra’s

Yoga Nidra

Yoga: betekent unie en impliceert een samenvoeging of compleetheid. Nidra: is de slaap van de yogi’s die integreert (samenbrengt).

Yoga Nidra is op slaap gebaseerde meditatie techniek ook wel omschreven als ‘Meditatie gemakkelijk gemaakt’.  Het is een gestructureerde mindfulness aanpak die gebruik maakt van adem-, lichaams- en bewustzijnstechnieken om het lichaam diep te laten ontspannen en daarbij diep te laten herstellen en helen. Het is een unieke combinatie tussen volledige alertheid en bewustzijn en diepe ontspanning. Het brengt de hersenactiviteit  van Beta, naar Alpha, Theta en zelfs Delta golven, veel verder dan het gewone wakkere bewustzijn. In deze diepe staat van zijn, komende mystieke en integrerende krachten van bewustzijn vrij. Dit is het centrum waar visies realiteit worden en je in direct contact met je eigen intuïtie, creativiteit, gezondheid en overvloed kunt komen. Yoga Nidra is niet zozeer een techniek als wel een staat van zijn, een plek die je kunt bereiken door ademhaling, lichaam en bewustzijn technieken. De doelstelling van Yoga Nidra is om het slapende, oneindige potentieel in jezelf op te wekken.

In zeven recordings /sessies komen de 7 chakra’s aan bod. Elke sessie komt er een ander chakra aanbod, waar waardoor de sessies zowel los als per blok gevolgd kunnen worden. Je krijgt elke week en per keer een recording van de filosofie en uitleg vooraf, EN de recording van de bijbehorende Yoga Nidra. Je kunt dit dan op het door jou gewenste moment afluisteren en de Nidra ondergaan. Uiteraard kun je dit ook vaker doen!

Planning van de sessies: Vanaf 3 april krijg je elke week de informatie over een ander chakra

  • week 1: het eerste chakra – Muladhara Chakra – het wortel chakra, gaat over overleving en stabiliteit
  • week 2: het tweede chakra – Swadhishthana Charka – sacraal chakra, gaat over verlangens en creativiteit
  • week 3: het derde chakra – Manupira Chakra – zonnevlechtchakra, gaat over wilskracht en macht
  • week 4: het vierde chakra – Anahata Chakra – hart chakra, gaat over liefde, compassie en vertrouwen
  • week 5: het vijfde chakra – Vishuddha Chakra – keel chakra, gaat over expressie en communicatie
  • week 6: het zesde chakra – Ajna Chakra – derde oog chakra, gaat over inzicht en intuïtie
  • week 7: het zeven chakra – Sahasrara Chakra – kruin chakra, gaat over spiritualiteit en cognitie

Kosten: 17,50 euro voor een losse deelname, 2 strippen van de strippenkaart voor vaste deelnemers. Euro 100,- voor alle zeven recordings over de zeven chakra’s.

De Yoga Nidra wordt gegeven door Josefien, initatiefneemster Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga docente en I AM Yoga Nidra Facilitator uit Beek, bereikbaar onder josefien@heeljelichaam.nl.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via een mail naar Josefien of het contactformulier, er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Je krijgt dan ook meer (praktische) informatie vooraf.