Traditionele Tantra Yoga workshop


When:
28/01/2018 @ 14:00 – 17:00
2018-01-28T14:00:00+01:00
2018-01-28T17:00:00+01:00
Where:
de Pelmolen
Rijksstraatweg 154
6573 DG Beek-Ubbergen
Netherlands
Cost:
25 euro per persoon voor een 3 uurs workshop
Contact:
Josefien

‘Traditional Tantra Yoga teaches the body to meditate’

Traditionele Tantra Yoga ziet een yogi niet puur fysiek en als een set spieren en botten die in bepaalde houdingen gezet dienen te worden maar bestaat uit een tijdloze tantrische formule op basis van de subtiele levensenergie (prana) en de klassieke Vedas.

IMG_6506

Op  28 januari, 25 februari, 11 maart  van 14:00 en 17:00 uur komt de Volledige Tridosha Balancing Series aan bod.

Deze uitgebalanceerde reeks bestaat uit een opwarming, de staande houdingen die alle interne systemen en je botstructuur cultiveren en de 30 klassieke asanas die de drie dosha’s (‘persoonskenmerken’ volgens de Ayurvedische traditie) en dus lichaam en geest meer in balans brengen, het onderbewuste direct aanspreekt en tot (diepe) ontspanning kan leiden…

Wees bewust van het weer en het feit dat we de zaaldeuren lekker wagenwijd open doen als het weer dat toestaat. Draag dus laagjes: in elk geval een lange broek, twee laagjes t-shirt (lang en kort) en een trui of vest. Als je de voorkeur hebt voor je eigen materiaal neem dan een matje en een kussentje mee. Voor de Traditionele Tantra Yoga wordt een strap, sjaaltje, band of das aangeraden die in enkele houdingen gebruikt kan worden, er zijn er een aantal in de Pelmolen, maar mocht je je eigen sjaaltje willen gebruiken neem die dan ook vooral mee.

De Traditionele Tantra Yoga wordt gegeven door Josefien, initatiefneemster Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga docente uit Beek, bereikbaar onder josefien@heeljelichaam.nl. Let op: op 11 maart komt Roos de zittende serie geven!

De prijs is 25,- euro per persoon voor de 3 uur durende workshop.

Mocht je interesse hebben om mee te doen met meld je dan aan via een mail naar Josefien of het contactformulier, er is plaats voor maximaal 10 deelnemers.

Het idee dat Tantra gelijk staat aan seksuele praktijken, is door de Neo-Trantra stroming in het Westen veroorzaakt maar staat echter mijlenver van de ware aard van de Traditionele Tantra Yoga van het traditionele, oude Vedische systeem. Tantra (Sanskriet: tan = expansie; tra = bevrijding), omhelst elk aspect van het leven en kan door iedereen worden toegepast. Tantra is vooral gericht op ontwikkeling van de menselijke sterkte, door meditatie maar ook door directe confrontatie met moeilijke omstandigheden en het overwinnen daarvan, met als resultaat diepe zelf-acceptatie, je bent helemaal goed zoals je nu bent!

traditional tantra yoga shri kali