Yoga Nidra – ‘Heel je zelf’ serie


When:
10/09/2021 @ 20:00 – 21:30
2021-09-10T20:00:00+02:00
2021-09-10T21:30:00+02:00
Cost:
25 euro voor een losse deelname, 2 strippen van de strippenkaart voor vaste Pelmolen yogi's
Contact:
Josefien

LET OP: deze sessies vinden plaats op de nieuwe locatie: (‘aan de overkant’: de oude Hi-Fi winkel) Rijksstraatweg 251, 6573 CW in Beek, Berg en Dal!

Yoga Nidra – ‘Heel je zelf’ serie

Yoga: betekent unie en impliceert een samenvoeging of compleetheid. Nidra: is de slaap van de yogi’s die integreert (samenbrengt).

Yoga Nidra is op slaap gebaseerde meditatie techniek ook wel omschreven als ‘Meditatie gemakkelijk gemaakt’.  Het is een gestructureerde mindfulness aanpak die gebruik maakt van adem-, lichaams- en bewustzijnstechnieken om het lichaam diep te laten ontspannen en daarbij diep te laten herstellen en helen. Het is een unieke combinatie tussen volledige alertheid en bewustzijn en diepe ontspanning. Het brengt de hersenactiviteit  van Beta, naar Alpha, Theta en zelfs Delta golven, veel verder dan het gewone wakkere bewustzijn. In deze diepe staat van zijn, komende mystieke en integrerende krachten van bewustzijn vrij. Dit is het centrum waar visies realiteit worden en je in direct contact met je eigen intuïtie, creativiteit, gezondheid en overvloed kunt komen. Yoga Nidra is niet zozeer een techniek als wel een staat van zijn, een plek die je kunt bereiken door ademhaling, lichaam en bewustzijn technieken. De doelstelling van Yoga Nidra is om het slapende, oneindige potentieel in jezelf op te wekken.

In het najaar van 2021 worden er op een nieuwe locatie, 1x per maand op de vrijdagavond 4x Yoga Nidras aangeboden. Samen vormen deze de titel van de reeks: de ‘Heel je zelf’-serie

De volgende data en thema’s zijn gepland:

  • vrijdag 10 september: heel je hoofd
  • vrijdag 8 oktober: heel je lichaam
  • vrijdag 12 november: heel je adem
  • vrijdag 10 december: heel je ziel

De sessies zijn gepland van 20.00 tot 21.30 uur, daarna is er nog tijd voor een kopje thee. Er komt elke keer een ander thema aan bod tijdens de uitleg vooraf gevolgd door de daarbij behorende Yoga Nidra sessie zelf. De recording van de yoga nidra sessies wordt aan de deelnemers beschikbaar gesteld, om tussen de sessies in nog een of meerdere keren thuis te doen.  ‘Virtueel meedoen per recording’ is dus ook mogelijk.

Ook voor 2022 zijn de data al bekend (de inhoud volgt nog) dit zijn 14 januari, 11 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei en 10 juni.

De fysieke effecten van Yoga Nidra zetten zich nog voort na de sessie zelf. De stress reactie wordt verminderd waardoor sommige mensen van hun slaapmiddelen of hoge bloedruk medicijnen af kunnen. Ook worden de motorische prestaties, balans en mentale helderheid beter, door de verbeterde afgifte van neuro-transmitters.

Kosten: 100 euro voor de serie, 25 euro voor een losse deelname, 2 strippen van de strippenkaart per sessie.

De Yoga Nidra wordt gegeven door Josefien, initatiefneemster Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga docente en I AM Yoga Nidra Facilitator uit Beek, bereikbaar onder josefien@heeljelichaam.nl.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via een mail naar Josefien of het contactformulier, er is plaats voor (voorlopig) maximaal 8 deelnemers. Je krijgt dan ook meer (praktische) informatie vooraf.

LET OP: deze sessies vinden plaats op de nieuwe locatie: (‘aan de overkant’: de oude Hi-Fi winkel) Rijksstraatweg 251, 6573 CW in Beek, Berg en Dal!