Yoga Nidra


When:
11/02/2022 @ 20:00 – 21:00
2022-02-11T20:00:00+01:00
2022-02-11T21:00:00+01:00
Where:
'aan de overkant': de oude Hi-Fi winkel
Rijksstraatweg 251
6573 CW in Beek
Berg en Dal
Cost:
25 euro voor een losse deelname, 2 strippen van de strippenkaart voor vaste Pelmolen yogi's
Contact:
Josefien

Yoga Nidra op de vrijdagavond

Yoga: betekent unie en impliceert een samenvoeging of compleetheid. Nidra: is de slaap van de yogi’s die integreert (samenbrengt).

Yoga Nidra is op slaap gebaseerde meditatie techniek ook wel omschreven als ‘gemakkelijke meditatie’.  Het is een gestructureerde mindfulness aanpak die gebruik maakt van adem-, lichaams- en bewustzijnstechnieken om het lichaam diep te laten ontspannen en daarbij diep te laten herstellen en helen. Het is een unieke combinatie tussen volledige alertheid en bewustzijn en diepe ontspanning. Het brengt de hersenactiviteit  van Beta, naar Alpha, Theta en zelfs Delta (de diepe droomloze slaap) golven, veel verder dan het gewone wakkere bewustzijn. In deze diepe staat van zijn, komende mystieke en integrerende krachten van bewustzijn vrij. Dit is het centrum waar visies realiteit worden en je in direct contact met je eigen intuïtie, creativiteit, gezondheid en overvloed kunt komen. Yoga Nidra is niet zozeer een techniek als wel een staat van zijn, een plek die je kunt bereiken door ademhaling, lichaam- en bewustzijn technieken. De doelstelling van Yoga Nidra is om het slapende, oneindige potentieel in jezelf op te wekken.

In het voorjaar van 2022 worden er  (op de nieuwe locatie) weer, 1x per maand op de vrijdagavond  Yoga Nidras aangeboden.

Op vrijdagavond 11 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei en 10 juni van 20.00 tot 21.00 uur, daarna is er nog tijd voor een kopje thee. Let op: deze sessies bestaan alléén uit een Yoga Nidra (dus behandelen we in deze reeks géén thema vooraf) en duren dus ‘maar’ een uur.

De recording van de yoga nidra wordt aan de deelnemers beschikbaar gesteld, om indien gewenst nog een of meerdere keren thuis te doen.  ‘Virtueel meedoen per recording’ is dus ook mogelijk.

De fysieke effecten van Yoga Nidra zetten zich nog voort na de sessie zelf. De stress reactie wordt verminderd waardoor sommige mensen van hun slaapmiddelen of hoge bloedruk medicijnen af kunnen. Ook worden de motorische prestaties, balans en mentale helderheid beter, door de verbeterde afgifte van neuro-transmitters.

Kosten: 100 euro voor de serie, 25 euro voor een losse deelname, 2 strippen van de strippenkaart per sessie voor vaste ‘Heel je Lichaam Yogi’s’.

De Yoga Nidra wordt gegeven door Josefien, initatiefneemster Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga docente en I AM Yoga Nidra Facilitator uit Beek, bereikbaar onder josefien@heeljelichaam.nl.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via een mail naar Josefien of het contactformulier, er is plaats voor (voorlopig) maximaal 6 deelnemers. Je krijgt dan ook meer (praktische) informatie vooraf.

LET OP: deze sessies vinden plaats op de nieuwe locatie: (‘aan de overkant’: de oude Hi-Fi winkel) Rijksstraatweg 251, 6573 CW in Beek, Berg en Dal!