Do-In


When:
11/04/2013 @ 19:30 – 20:30
2013-04-11T19:30:00+02:00
2013-04-11T20:30:00+02:00
Where:
De Pelmolen
Rijksstraatweg 154
6573 DG Beek-Ubbergen
The Netherlands
Cost:
losse les: 7,50 euro per persoon
Contact:
Ellie
06-40701483

Heel de afspraak met jezelf! Heel de energie in je lichaam om je lijf weer te voelen zoals hij moet zijn. Met minder of liever geen pijnlijke en stijve plekken in je lichaam, die wij blokkades noemen. In deze tijd van druk, druk, druk, neemt niemand meer echt de tijd om voor zichzelf te zorgen. Als er dan gesport of getraind wordt, dan zit daar ook weer een soort wedstrijd-element aan, waarin je veel van je lichaam wilt vergen, omdat dat nu eenmaal moet. Constant maar werken eist op een gegeven moment ook zijn tol. Je gaat zover bij jezelf, dat je helemaal niets meer kunt of wilt doen. Je bent uitgeblust. Op de drie niveaus, fysiek, mentaal en/of psychisch kan je jezelf daardoor behoorlijk blokkeren en de energiestromingen stagneren.

In de Oosterse Geneeskunde (o.a. bij Shiatsu therapie) wordt gekeken naar het lichaam als een geheel, er wordt dan ook onder andere gebruik gemaakt bij het stellen van diagnoses van elementen, maar dan van de cyclus van het concept van de Vijf Elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Bij de behandeling van deze therapie maken we ook gebruik van de rek- en strekoefeningen op de meridianen, die we Do-In noemen.

In elk element zijn twee organen actief, een Yin en een Yang orgaan. Een koppel dat samenwerkt, maar ook tegelijk met de andere elementen met hun organen. Elk orgaan heeft een meridiaan met energie die door ons lichaam stroomt, ze zijn allemaal intern met elkaar verbonden, en die willen wel eens blokkeren! Hoe langer de blokkade in je lichaam blijft, hoe meer blokkades er ook in de andere meridianen/organen komen. Hoe meer klachten er ontstaan.

In de Shiatsu Do-In les gaan we oefeningen op de meridianen doen en met aandacht op de in- en uitademing, waardoor de energie in de meridianen weer beter gaan stromen en klachten zullen verminderen of verdwijnen.

Na de les ga je heerlijk ontspannen naar huis. Je bent op de goede weg naar het helen van je lichaam!!

Het moment van de uitademing is het moment dat de Do-In gaat werken, de gifstoffen verlaten het lichaam, en de ontspanning keert terug in het gebied waar de energie vast zat.

De oefeningen worden gedaan op een mat op de grond. Eventueel kan ook zittend of met ondersteuning van een stoel de lessen gevolgd worden. De lessen zijn geschikt voor 8-88 jaar. Heb je bepaalde of chronische klachten, raadpleeg dan eerst de huisarts.

Tarieven Do-In lessen:

* proefles    €   5,00

* 1 les:       €  7,50.

* 5 opeenvolgende lessen:   € 35,00

De Do-In les wordt gegeven door Ellie. Meer informatie via ellie-shiatsu.nl, info@Ellie-Shiatsu.nl of 06-40701483.

Als je interesse hebt om mee te doen, meld je dan even aan via het contactformulier, we hebben plek voor 10 personen. Kan je niet elke week, maar bijvoorbeeld alleen om de week dan is dat geen enkel probleem. Let op: geen Do-In op woensdag 13 februari, woensdag 1 mei en woensdag 26 juni

Je kan bij Ellie ook cadeaubonnen kopen (vanaf € 7,50) om iemand een Do-In les, workshop of massage cadeau te geven. Deze zijn dan na de lestijden, of in overleg, op te halen. Hiervoor kan je Ellie bellen op 06-40701483 (op werkdagen na 18.00 uur en op zaterdag), of je kan Ellie mailen naar info@ellie-shiatsu.nl.

Terug naar het overzicht van alle workshops & cursussen

Ervaring van Annie als deelnemer bij de Do-In:

“Ik kwam gehaast en vermoeid aan bij de les van Ellie, maar zodra ik binnen was, viel de spanning van me af. Het was gelijk al heel vertrouwd bij Ellie. We kregen een les met allerlei oefeningen, sommige inspannend, andere ontspannend. Ellie legt de theorie goed en begrijpelijk uit. Na afloop was ik opgeladen en voelde me weer energiek, ik kon er de hele dag weer tegen!”

Ervaring van Anja als deelnemer bij de Do-In: “Enkele jaren geleden woonde ik in Noord-Holland en had daar een yogaleraar die ook Do-In in de les integreerde. Ik vond dit zo geweldig! Het rekken, het strekken en het bekloppen van de meridianen is heerlijk om te doen. Dus toen ik Ellie tegen kwam heb ik me gelijk opgegeven! ik ben nog steeds erg enthousiast en voel me heerlijk als alle meridianen weer stromen. Een echte aanrader dus!”

Wat beelden van augustus 2012: