Sivananda Yoga


When:
05/09/2021 @ 10:00 – 11:30
2021-09-05T10:00:00+02:00
2021-09-05T11:30:00+02:00
Cost:
Euro 10 voor vaste deelnemers, euro 12,50 voor een losse les
Contact:
Josefien

Tijdens deze Sivananda Yoga sessie (open class) komt de gehele Sivananda reeks aan de orde: we beginnen met een korte ontspanning en ademhalingsoefeningen waarna we opwarmen met de zonnegroet en dan een aantal asana’s/houdingen uitvoeren. Tijdens deze asana’s lopen we de chakra’s langs van kruin tot stuit. We sluiten af met een uitgebreide ontspanning zodat je geheel ontspannen en fit de sessie verlaat. Na afloop is er een kopje thee. De reeks is voor iedereen geschikt: de Asanas / houdingen zijn eenvoudig aan te passen en afhankelijk van het niveau worden de houdingen langer aangehouden.

Kleed je goed aan en/of doe kleding in lagen aan! In elk geval een lange broek, twee laagjes t-shirt (lang en kort) en een trui of vest en een paar lekkere sokken voor tijdens de ontspanning. De les zelf doe je op blote voeten. Als je de voorkeur hebt voor je eigen materiaal neem dan vooral een matje en een kussentje mee.

De prijs is 12,50 euro voor een losse les, 100 euro voor een 10 rittenkaart.

Tijdens een Sivananda Yoga les komen de volgende punten aan de orde:

  • Goede manier van bewegen: zorgt voor het ‘doorsmeren’ van de gewrichten, spieren, kraakbeen en andere delen van het lichaam door het vergroten van de bloedcirculatie en de flexibiliteit.
  • Goede manier van ademhalen: houdt ons lichaam  in contact met zijn ‘batterij’ (de solar plexus of zonnevlecht) waar veel  energie zit opgeslagen. Een goede ademhaling zorgt voor voldoende energie.
  • Goede manier van ontspannen: zorgt voor de nodige ‘afkoeling’ van ons lichaam. Als ons lichaam en onze geest continu moeten(over)werken neemt hun effectiviteit af. Ontspanning is de natuurlijke manier om ons lichaam weer op te laden.
  • Goede manier van denken & mediteren: zorgt ervoor dat  je ‘in control’ blijft over je lichaam en je geest en zo invloed kan hebben op alle bovenstaande punten en de systemen van je lichaam.

Mocht je interesse hebben om mee te doen met meld je dan aan via het contactformulier, er is voorlopig plaats voor maximaal 8 deelnemers dus wacht niet te lang, want vol is echt vol. Probeer ongeveer 2 uur van te voren te eten, en mocht dat niet lukken eet dan ajb wat lichts

LET OP: deze lessen vinden plaats op de nieuwe locatie: (‘aan de overkant’: de oude Hi-Fi winkel) Rijksstraatweg 251, 6573 CW in Beek, Berg en Dal!