Stadsverlichting


When:
13/01/2019 @ 20:00 – 21:00
2019-01-13T20:00:00+01:00
2019-01-13T21:00:00+01:00
Where:
de Pelmolen
Rijksstraatweg 154
6573 DG Beek-Ubbergen
Netherlands
Cost:
vrijwillige bijdrage
Contact:
Josefien

Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Om dit mogelijk te maken, vragen we mensen om hun huiskamers open te stellen voor meditatie of om een huiskamer te bezoeken.

Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen. Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent. In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, wil Stadsverlichting een huiskamercultuur van samenhorigheid stimuleren: oases waar mensen welkom zijn voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen – bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving. Stadsverlichting is een initiatief van Kris & Tijn Touber. Meer info is te vinden via stadsverlichting.nu.

Bij Heel je Lichaam grijpen we dit initiatief graag aan om samen te mediteren en stil te zijn op een van de mooiste plekken van de regio. Indien het weer het toelaat zitten we buiten. Kleed je warm aan en/of doe kleding in lagen aan! Bij kouder weer (of regen) zal de mediatie binnen plaats vinden. Deuren open vanaf 19.45 uur. Aankomst in stilte. Neem als je de voorkeur hebt voor je eigen materiaal zelf een matje en een kussentje mee.

Iedere tweede zondag van de maand van 20.00 tot 21.00 uur met Ans. Let op: er zijn geen kosten aan verbonden, er zal een ‘potje’ staan voor een (kleine) vrijwillige bijdrage…

Meer informatie over het intitiatief ook via dit filmpje en dit artikel in de Happinez.

Als je interesse hebt om mee te doen, meld je dan even aan via het contactformulier, er is plaats voor circa 10 personen.

Terug naar het overzicht van alle workshops & cursussen