Actuele planning Workshops & Cursussen


 • Actuele planning seizoen 2020 Heel je Lichaam in de Pelmolen / zie hier onze kalender

LET OP: In verband met het COVID 19 virus zijn ook wij helaas genoodzaakt om ons aanbod significant aan te passen en geven we vanaf 1 juni buiten yoga en vanaf 1 juli op heel beperkte schaal ook af en toe binnen les voor een beperkt aantal deelnemers en een beperkt aantal lessen… Deze lessen staan hieronder als BUITEN of BINNEN YOGA aangegeven….

Bij de buiten én binnen yoga is het van belang dat iedereen zich aan de volgende regels houdt: aanmelden vooraf, controle van gezondheid van deelnemers vooraf, minstens 1,5 meter afstand, ieder zijn eigen materiaal (matje, kussentje, dekentje) meenemen van thuis, goed handen wassen, geen thee drinken, geen toiletbezoek etc. Alle evt aanvullende regels van het RIVM zijn van toepassing en wij vertrouwen erop dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en z’n gezonde verstand gebruikt. Daarnaast is voor BUITEN YOGA warme kleding in laagjes aan te bevelen en gaan de lessen alleen door bij goed weer (geen regen en minstens 15 graden Celsius). Bij de BINNEN YOGA zijn het aantal plekken beperkt, dus gaat dat op basis van aanmelding en is vol echt vol!

Heel je Lichaam: 

 • Maandag:
  • NIEUW: 6x op de maandag van 17:45 tot 1900 uur op ma 7,14,21,28 sept en 5 en 12 okt. van 17:45 tot 19:00 uur!  Vinyasa Yoga met Suzanne,  een dynamische yoga vorm waarbij je op het ritme van de ademhaling beweegt en je werkt aan flexibiliteit, kracht, rust en ontspanning.
 • Dinsdag:
  •  BUITEN YOGA: Sivananda Yoga Open Class: elke dinsdag van 9.30 tot 11.00 uur met  Josefien, een actieve en vitaliserende yoga met een vaste terugkerende reeks voor ieder niveau
  • BINNEN YOGA: Traditionele Tantra Yoga: elke dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur met Josefien, een meditatieve yoga vorm die je onderbewuste direct aanspreekt en tot (diepe) ontspanning kan leiden…
 • Woensdag
  • NIEUWZwangerschapsyoga: elke woensdagochtend van 9.00 tot 10.15 uur yoga voor zwangeren met Suzanne Bunning
  • BUITEN YOGA: Vinyasa Yoga: elke woensdagochtend van 11.00 tot 12.15 uur met Suzanne,  een dynamische yoga vorm waarbij je op het ritme van de ademhaling beweegt en je werkt aan flexibiliteit, kracht, rust en ontspanning. Let op: 6x op de maandag van 17:45 tot 1900 uur op ma 7,14,21,28 sept en 5 en 12 okt. van 17:45 tot 19:00 uur!
  • BUITEN YOGA: 55+ Do-In Yoga, iedere woensdag van 16.30 tot 17.30 uur met Caroline, op ieders niveau en gericht op de meridianen.
  • BUITEN YOGA: Do-In Yoga, elke woensdagavond van 18.30 tot 19.45 uur met Caroline, balans tussen meditatie en bewegen, concentratie en plezier, yin en yang…
 • Donderdag:
  • On hold: Beginners Yoga: elke donderdag van 19.00 tot 20.00 uur met Marieke, voor iedereen die wil beginnen met yoga, ongeacht ervaring, leeftijd of conditie.
 • Vrijdag:
 • Zondag: BUITEN YOGA: Yoga op de zondagochtend: diverse yoga stijlen en stromingen waaronder in elk geval de Traditionele Hatha Yoga, Traditionele Tantra Yoga, Sivananda Yoga, Dru Yoga en Beginners Yoga op zondagochtenden van 10.00 tot 11.30 uur. De lessen worden verzorgt door óf JosefienMariekeSuzanne, Myrna, of Anja. Let op zondag 16 augustus GEEN les
 •  Dansyoga  met Helga op de zondagavond van 20.00 tot 21.15 uur! Hou jij van Yoga én van Dans? Dan is DansYoga zeker iets voor jou!

Heel je Lichaam – Verdiepende Workshops:

 • NIEUW: Yoga Nidra op de vrijdagavond met Josefien, dit najaar worden er 1x per maand op de vrijdagavond (7 augustus, 4 september, 2 oktober, 13 november en 4 december) losse Yoga Nidras aangeboden van 20:00 uur tot circa 21:30 uur. De thema’s wisselen per sessie waardoor de sessies zowel los als in een blok gevolgd kunnen worden. De volgende thema’s komen aan bod:
  • vrijdag 4 september: ‘Managing the mind’: uitleg en Yoga Nidra sessie
  • vrijdag 2 oktober: ‘Balanceer je leven’: uitleg en Yoga Nidra sessie
  • vrijdag 13 november: ‘Reis door de subtiele lichamen’: uitleg, asanas en Yoga Nidra sessie
  • vrijdag 4 december: ‘Vitaliseer je energielichaam’: uitleg en Yoga Nidra sessie
 • Het aantal plekken is door de RIVM regels nog steeds beperkt dus wil je erbij zijn wacht dan niet te lang met opgeven bij Josefien!
 • NIEUW LIVE @ the PelmolenTraditionele Tantra Yoga Verdiepings Workshops: In het najaar van 2020 en het voorjaar van 2021 staat er een mooie, inspirerende serie van 6 verschillende verdiepende workshops in de Traditionele Tantra Yoga gepland. Deze workshops zijn een unieke samenwerking tussen Josefien, initiator van Heel je Lichaam en Sivananda & Traditionele Tantra Yoga & yoga Nidra docente en Anja, klinisch psycholoog/psychotherapeut, Mindfulness Trainer en Traditionele Tantra Yoga docente. Dus als je je wilt verdiepen (of bijscholen) in de Traditionele Tantra Yoga, dan is dit   dé uitgelezen kans om van twee ervaren en gediplomeerde docenten uit eerste hand te ervaren wat deze uitgebalanceerde Yoga-stijl met jou doet! Let op: het aantal plekken is beperkt tot 6 en er geldt een early bird prijs tot 15 september!
 • RECORDINGS: Karma Yoga Nidra reeks met Josefien vanaf 9 juni. In deze speciale Karma Yoga Nidra reeks werken we het interessante concept van Karma van de Yogis verder uit, maar geven we vooral ook aandacht aan de groeven/patronen die we allemaal hebben in het dagelijkse leven, die de Yogis Samskaras noemen en die diep op je 5 lichamen of Koshas werken. We gaan kijken hoe je daar met onder andere bewustzijn, maar ook Yoga Nidra en intenties (Sanskalpas) vanaf kunt komen en dus vrijer in het leven te komen staan met meer vrijheid om zelf te kiezen hoe je reageert op dingen, zonder steeds terug te vallen op oude patronen en gedragingen… De reeks bestaat uit 3 sessies met recordings en 1 intentie workshop met kleine groepjes in de Pelmolen (bij goed weer buiten) maar als je nu nog mee wil doen dan kun je alleen de reordings krijgen intentie workshop is al vol en geweest…
 • RECORDING  Chakra Yoga Nidra:  In zeven recordings komen de zeven chakra’s aan bod met Josefien.  Je krijgt per keer een recording van de filosofie en uitleg vooraf, EN de recording van de bijbehorende Yoga Nidra. Elke week komt er een ander chakra aanbod, waar waardoor de sessies zowel los als per blok gevolgd kunnen worden. Aanmelden kan via josefien@heeljelichaam.nl
 • RECORDING Yoga Nidra tegen stress:  in deze mooie reeks komt stress en de mentale patronen die stress in stand houden aan de orde en gaan we in de yoga nidra die stress afbouwen. Vier recordings van Josefien. Je krijgt elke week en per keer een recording van de filosofie en uitleg vooraf, EN de recording van de bijbehorende Yoga Nidra. Je kunt meedoen met de hele reeks maar ook met losse sessies indien gewenst!  Aanmelden kan via josefien@heeljelichaam.nl

Heel je Lichaam – overigen:

NIEUW:

 • Āyurvedic Walking Massage, persoonlijk in te plannen bij Josefien: Deze massage werkt diep in op de spieren en op het energiesysteem. De gewrichten ontspannen zich en stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. De massage zorgt voor meer vitale energie, helpt om gifstoffen te verwijderen en bij het losmaken van emotionele blokkades. Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Het verlengt de levensduur, draagt bij aan de bewustwording van het lichaam, verlicht de spierspanning en vergroot de sensuele uitstraling. De massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de emoties en de geest.

Heel je Wereld:

 • Reiki 1 en Reiki 2 op een aantal zaterdagen 10.00 tot 16.00 of 17.00 uur met Amy, meer ervaring en informatie over Reiki technieken en achtergronden van het Reiki Usui systeem. De Reiki cursussen (1 & 2) duren beide 1 dag.
 • Diverse Vadervuur en Vuurvader trainingen maar ook ‘moedertrainingen’ van Jeroen
 • Losstaand van de Pelmolen en Heel je Lichaam, maar misschien wel heel leuk: Stiltewandeling met paarden, elke eerste zondag van de maand.

NIEUW: nu bij Heel je Lichaam ook teambuilding sessies in de Pelmolen. Voor meer informatie neem contact op met Josefien via josefien@heeljelichaam.nl

Hier vind je meer info over ons, onze trainers en externe links.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *