Kirtan met Hansuman


When:
08/06/2013 @ 20:15 – 22:00
2013-06-08T20:15:00+02:00
2013-06-08T22:00:00+02:00
Where:
de Pelmolen
Rijksstraatweg 154
6573 DG Beek-Ubbergen
The Netherlands
Cost:
10,-- euro per persoon
Contact:
Josefien

Zaterdag 8 juni staat er een speciale Kirtan sessie met Hans(uman) gepland.

Kirtan is een soort mantra-zingen in call-response (vraag-antwoord) vorm, waarbij actieve deelname van de deelnemers gevraagd wordt dmv zingen en meeklappen (en desgewenst bewegen/dansen). Tussen het zingen door Stilte. Ervaring of mooie stem onbelangrijk. Iedereen kan meedoen. Meditatief & verstillend én uitbundig & expressief. De mantra begint vanuit de Stilte, rustig & langzaam, versnelt geleidelijk, wordt uitbundig, vertraagt naar het einde toe, om uiteindelijk weer in de Stilte te verdwijnen.

Luister naar een 4-tal eenvoudige live-kirtan-opnames (gemaakt met 1 microfoon en een mini-disc) van Hansuman’s muziek op myspace.com/2hansuman.

Van 20.15 tot 22.00 uur. Deuren open vanaf 20.00 uur.  Neem als je de voorkeur hebt voor je eigen materiaal zelf een matje en een kussentje mee. Indien het weer het toelaat zitten we buiten. Er zullen dan vuurkorven aanwezig zijn, maar toch kan het koud zijn, dus kleed je warm aan en/of doe kleding in lagen aan! Bij kouder weer (of regen) zal de mediatie binnen plaats vinden.

Deze Kirtan wordt georganiseerd door Hans(uman). Meer info over en tips bij Kirtan zingen staan op de website van Hans.

Kosten 10,– euro per persoon. Als je interesse hebt om mee te doen, meld je dan even aan via het contactformulier.

Hanuman (zonder s) en Hansuman (met s)

De naam Hansuman (met s) is afgeleid van de Indiase apengod Hanuman (zonder s). Hanuman (soms ook witte aap genoemd) is de trouwe dienaar van Ram (Ram=symbool voor het Bewustzijn) en kan van vorm veranderen. Hij zingt de hele dag SitaRam (Sita is de vrouw vanRam).

In India is Hanuman heel populair, ook bij kinderen, voor wie hij een soort “Superman” is, waar ook diverse tekenfilms over zijn. Zijn populariteit dankt hij aan zijn alom in het epos Ramayana uitvoerig beschreven daden van moed en beleid en aan zijn edele eigenschappen van trouw en kuisheid. Hij wordt als de meest ideale aanhanger en als trouwe, onbaatzuchtige en toegewijde dienaar van Ram beschouwd.

Terug naar het overzicht van alle workshops & cursussen