Pranayama


Controle van je ademhaling en dus je prana (de subtiele levensenergie) leidt tot controle van de geest. Pranayama zijn ademhalingsoefeningen om controle over deze energie (prana) te krijgen en daardoor op onze geest en ons lichaam.

De beweging van onze longen speelt een belangrijke rol als vliegwiel voor het in werking zetten van alle andere bewegingen in ons lichaam. Pranayama begint bij het controleren van de beweging van de longen, waardoor de prana (energie) beïnvloed kan worden. Wanneer er invloed op deze levensenergie of prana is kan langzamerhand controle op ons hele lichaam tot stand komen. Als we dit kunnen staan alle processen die zich in ons lichaam voltrekken onder onze invloed.

Ziekten kunnen op deze manier bij de wortel aangepakt worden door de invloed op onze prana: dit is het geheim van werkelijke genezing. In onze normale en oppervlakkige ademhaling verzamelen we maar weinig prana of energie. Wanneer we ons concentreren en oefenen met onze ademkun je je adem beter te beheersen zijn we in staat om veel energie op te wekken en op te slaan of te benutten in ons lichaam. We kennen allemaal wel mensen met veel van deze energie, die stralen een kracht en vitaliteit uit, die gevoeld kan worden door andere mensen die met deze persoon in contact zijn.

Lees meer over buikademhaling, onze workshops en cursussen, of keer terug naar Heel je Adem

Meer infoBij de dinsdagochtend, woensdagavond en zondagochtend Sivananda yoga in de Pelmolen komt een juiste manier van ademhalen in de lessen nadrukkelijk aan bod.

Als je niet zo veel ervaring hebt met yoga maar geinteresseerd bent in een juiste ademhaling dan nodigen wij je van harte uit om eens een proefles mee te komen doen.

Meer informatie over onze cursussen kun je vinden op onze agenda en opvragen via het contactformulier.