Heel je water
Net als de aarde, bestaat ons lichaam voor bijna 70% uit water, afhankelijk van leeftijd, conditie en geslacht. Bijna alle organismen in de natuur hebben water nodig, de mens zeer zeker ook. Al het leven op aarde bestaat grotendeels uit en is afhankelijk van water. Water – met name drinkwater – is erg belangrijk voor de mens. Het water bevindt zich in de lichaamscellen, het bloed, in de intercellulaire ruimte, in de lymfeklieren en in vele andere delen van het menselijk lichaam. Daarom is het ook zo belangrijk voor een mens om voldoende water tot zich te nemen.
Dagelijks verliezen we zo’n 2 tot2,5 literwater door onze huid, longen, nieren en ontlas-ting. Water heeft een grotere zuiverende werking dan welke andere drank ook. Het is belangrijk voor de vertering, bloedcirculatie en verwijdert ongewenste en ongezonde stoffen uit je systeem. Het water dat we verliezen wordt niet alleen met water uit dranken aangevuld, maar ook met water dat aanwezig is in ons voedsel (met name fruit).
Water wordt vanuit de Klassieke Oudheid beschouwd als een belangrijk natuurelement naast aarde, vuur en lucht.
De Japanse onderzoeker Masaru Emoto heeft een interessante filosofie op water weergegeven in zijn boekje ‘Water weet het antwoord’. “Water is zo gewoon dat we er zelden over nadenken. Elke dag drinken we het, wassen we ons ermee en koken we ermee en toch zijn er maar weinig mensen die er serieus over nadenken. Er bestaat echter waarschijnlijk niets mysterieuzers dan water. Een van de meest mysterieuze aspecten van water is het simpele feit dat ijs erin blijft drijven. Als een andere substantie van vloeibare in vaste vorm overgaat, neemt de dichtheid van de moleculen en de atomen van die stof toe en wordt de substantie zwaarder. Waterdeeltjes nemen echter een zeer geordende positie in, met veel onderlinge ruimte. Wanneer ijs smelt en water wordt, worden de deeltjes honderdduizenden keren zo actief, waardoor ze de tussenliggende ruimten opvullen, met als gevolg dat de vloeibare vorm van water zwaarder is dan de vaste vorm. Water is het zwaarst bij4 °C. Daarom komt de temperatuur op de bodem van een meer nooit onder de 4 graden (hoe koud het daarboven ook kan zijn). Met als gevolg dat de levende wezens in het meer een heel winter onder het ijs kunnen overleven.”
Door zijn onderzoek naar het mysterie van water, is Emoto tot de conclusie gekomen dat water niet van deze aarde is. Dat zou verklaren waarom water zo veel ‘niet-aardse’ eigenschappen heeft en zo goed informatie en stoffen kan vervoeren. Volgens Emoto heeft water zelfs een geheugen.
Mooi is ook het volgende idee: ‘misschien is de mens wel ontstaan uit het verlangen van het water om zich op de aarde te kunnen bewegen.
Terug naar Heel je Eten