Vasten


Een of twee dagen vasten (ofwel niet eten) is een snel medicijn voor vele kleine kwalen en ziekten. Dieren in de natuur vasten uit zichzelf als ze zich niet lekker voelen. Als je vast, zorg dan dat je voldoende water blijft drinken maar neem geen andere dranken tot je. Het zorgt ervoor dat je hele systeem rust krijgt en schoongemaakt kan worden. Als alleen water drinken te moeilijk is voor je, kun je het sap van 2 of 3 vruchten met voldoende water tot je nemen. Een dag vasten kan al enorme positieve effecten op je hebben.Waarom zou je het niet eens proberen? Het kost je helemaal niks.

Vasten zorgt ervoor dat je maag rust krijgt en dat ‘gifstoffen’ uit je lichaam gezuiverd kunnen worden. Een korte vastperiode verjongt je lichaam en houdt de geest scherp en geconcentreerd. Door te vasten kunnen ziekten bestreden, overwonnen en verwijderd en worden lichamelijke gezondheid, kracht en vitaliteit herwonnen.

Als je vast, denk dan niet aan eten. Je zult namelijk wel de fysieke maar niet de de mentale voordelen van het vasten ervaren als je de hele dag alleen maar met eten bezig bent. Vast bijvoorbeeld eens net zolang tot je je écht hongerig voelt. Eet na het vasten in het begin alleen wat licht verteerbaar voedsel zoals fruit en/of groentesoep en zorg er vooral goed voor dat je na het vasten niet gaat overeten en/of overcompenseren.

Eén tot twee dagen vasten kan eenvoudig en zonder toezicht gebeuren. Ben je echter van plan om langere tijd te vasten is het raadzaam om een expert te raadplegen omdat dat schadelijk kan zijn voor je systeem. Vast nooit als je zwanger bent!

 

 

Meer infoZelf doen?

Probeer eens een dag pas te eten als je écht honger hebt en als je dan eet, eet dan heel bewust, vol aandacht en langzaam.