Swamis


Swami Sivananda (1887 – 1963)

Swami Sivananda was één van de grote yogameesters uit de twintigste eeuw in India. Voordat hij zich op de yoga richtte was hij een gerespecteerde arts in onder andere Maleisië. Na jarenlang gewerkt te hebben als arts wijdde hij zijn leven aan yoga en de verspreiding ervan. Hij geloofde erin dat yoga de mensheid meer begrip en vrede kon brengen en een einde kon maken aan het menselijk lijden. Hij is de oprichter van The Divine Life Society (1963). Samen met één van zijn bekendste leerlingen Swami Vishnu Devananda, richtte hij de Yoga Vedanta Forest Academy op. de Yoga Vedanta Forest Academy in Rishikesh die uiteindelijk model heeft gestaan voor de eerste Yoga Teachers’ Training Course in het Westen. Swami Sivananda heeft meer dan 200 boeken geschreven over alle aspecten van yoga.

Zijn visie is: “Serve, love, give, purify, meditate, realise”

“Wees behulpzaam, heb lief, geef, zuiver, mediteer en realiseer.”

Deze leringen zijn de spirituele kracht achter de Sivananda Yoga Centre en hebben vele spirituele aspiranten over de gehele wereld geïnspireerd om een leven in broederlijke liefde en spirituele eenheid te leven.

 

Swami Vishnudevananda (1927-1993)

Swami Vishnudevananda is een directe leerling van Swami Sivananda, een internationaal erkende autoriteit in yoga en de grondlegger van de Internationale Sivananda Yoga Vedanta Centra. In 1957 verlaat Swami Vishnudevananda India op instructie van zijn leraar; “Ga naar het Westen. De mensen wachten.”

Dit is het begin van meer dan 35 jaar baanbrekend werk in het verspreiden van yoga over de hele wereld. Swami Vishnudevananda gepubliceerde in 1960 het boek: The Complete Illustrated Book of Yoga, een belangrijke yogaklassieker. Het boek is gebaseerd op de Sivananda Yoga die werd onderwezen door Swami Sivananda. Het boek beschrijft de technieken voor het ontwikkelen van fysieke kracht en flexibiliteit, het verkrijgen van ontspanning en verjonging van de geest, het vergroten van de concentratievermogens en het tegengaan van ziekte. De filosofie richt zich hierbij op de vijf principes van yoga. Later richtte hij de True World Order op, een stichting voor het verspreiden van vrede en onderling begrip. Zijn missie was: Universele vrede. Hij was overtuigd dat uiterlijke vrede niet kan bestaan zonder innerlijke vrede.

In 1969 werd de eerste Yoga Docenten Opleiding in het Westen gegeven (Canada). Het eerste Sivananda Yoga Centrum in Europa (Wenen) wordt opgericht in 1974; op dit moment zijn er meer dan 70 Sivananda Centra en Ashrams wereldwijd.

“Gezondheid is rijkdom, een vredige geest is geluk, Yoga wijst de weg.”

Swami Vishnudevananda