Jeroen


Ha, ik ben Jeroen de Jong. Oprichter van De Praktijkvader en enthousiast vuurstoker. Letterlijk en figuurlijk. Vanaf het moment dat mijn vrouw Wendy zwanger was van onze eerste, ben ik me gaan verdiepen in het vaderschap. Ik wilde het anders doen dan mijn eigen ouders en mijn directe omgeving. Ik wilde een vader zijn die betrokken is bij het leven van zijn kinderen en daar een grote, zichtbare rol in speelt. Een liefdevolle vader, die zijn eigen keuzes maakt en zorgt voor zijn gezin. Grote woorden, maar voor minder wilde ik het niet doen. Vader-zijn voelde als de belangrijkste taak in mijn leven, dat wilde ik niet verprutsen.

Dat betekende voor mij dat ik me moest losmaken van verwachtingen van mijn omgeving. Ik maakte radicaal andere keuzes in het grootbrengen van mijn kinderen. Alleen al door geen kinderwagen te kopen en mijn kinderen in een draagdoek te dragen. En om proberen te luisteren naar hun behoeften, in plaats van ze bij iedere huilbui snel stil te krijgen.

Dat was niet altijd gemakkelijk, maar het voelde als de enige mogelijke weg. En gaandeweg merkte ik dat door uit te komen voor mijn keuzes, ik anderen inspireerde om ook hun eigen keuzes te gaan maken. Dat deed me ontzettend goed natuurlijk.

Dat besef leidde uiteindelijk tot het oprichten van De Praktijkvader. Een plek waar vaders alles wat ze tegenkomen in het vaderschap kunnen delen, bevragen en onderzoeken. Een plek waar vaders zich welkom voelen, waar gelachen wordt en waar het vuur altijd brandt.

Meer informatie via info@praktijkvader.nl of 06 –  52340838.

Bij Heel je Lichaam in de Pelmolen verzorgt Jeroen onder meer de Vaderontmoetingen en  Vadervuur.