Heel je wereld


Beweging en ontwikkeling zijn hét kenmerk van het leven zelf. Om deze processen in gang te houden, is het constant blijven leren en werken aan je verdere geestelijke ontwikkeling belangrijk. Het gaat er uiteindelijk om om gelukkig te zijn met jezelf en je leven. ‘Wat je geeft, krijg je terug’ is een belangrijk uitgangspunt in deze.

Volgens Vedanta zijn we in essentie niets meer dan een verzameling ervaringen van gister en daarvoor. We streven allemaal naar geluk, maar in het Westen verwarren we geluk vaak met plezier. We vullen mogelijke leegte in onszelf het liefst op door ons te ‘verwennen’ met externe dingen zoals voedsel, alcohol, drugs, werk, sex, winkelen of bijvoorbeeld gokken. We lijken vergeten te zijn dat externe objecten niet in staat zijn om permanent geluk te brengen. We zijn zelf onze eigen bron van geluk. Volgens Vedanta is de enige juiste levenshouding om te geven, te geven en nog eens te geven. Als we dat doen staat ons een overvloedig leven te wachten, want één van de belangrijkste wetten van het universum is: ‘wat je geeft krijg je terug’ waar Karma op gebaseerd is.

Het vermogen om te geven en te ontvangen is van essentieel belang in onze omgang met anderen. Geven en ontvangen zijn twee kanten van dezelfde medaille. Als je geeft zonder verwachtingen krijg je vaak de mooiste en meest onverwachte dingen terug. Bij leren geven vind je enkele simple en pratische tips om zelf meer te geven in je leven.

Je kunt geluk ook vinden door bezig te zijn met ervaringen die goed zijn voor onze ziel. In het hier en nu en met heel je hart. Het gaat hierbij meer over zijn dan over doen. Bij onze workshops & cursussen en retraites vind je meer informatie over trainingen op dat gebied. Hier vind je meer info over onze trainers en externe links.

Tijdens je leven is het goed om bewust stil te staan bij afscheid nemen. Bijvoorbeeld het verlies van je eerste knuffel, je geboorteland, een oude liefde, je werk, een scheiding, het verlies van een dierbare. Of afscheid nemen -verwacht of onaangekondigd- van je eigen leven. Irene van Dongen van Najade Uitvaarten begeleid je invoelend, rustig en weloverwogen bij het nemen van afscheid en het vormgeven van een passende uitvaart. Voor jezelf of je dierbare.

Meer info



Mee doen?

Klik hier voor de actuele planning van de Workshops & Cursussen per thema met korte beschrijving.