Ontspanning


Ontspanning zorgt voor de (soms hoog-) nodige ‘afkoeling’ van ons lichaam. Ontspanning is de natuurlijke manier om ons lichaam weer op te laden. Wanneer lichaam en geest voortdurend overbelast zijn vermindert hun effectiviteit. Het hectische moderne leven is een sociaal leven met eten, werk en zelfs ‘ontspannende’ entertainment maakt het veel mensen moeilijk om voldoende te ontspannen. Veel mensen lijken zelfs domweg vergeten te zijn dat ontspanning de natuurlijke manier van opladen is. Tijdens een groot aantal van onze, als ontspanning bedoelde momenten, houden velen van ons mentale of fysieke spanning vast. Een groot deel van de kostbare energie van ons lichaam wordt op deze wijze nutteloos besteed. We gebruiken over het algemeen meer energie met het gereedhouden van onze spieren voor actie, dan de werkelijke actie zelf. Om het werk van ons lichaam en geest te balanceren is het belangrijk dat we leren om onze lichaamsenergie economisch in te zetten. Dit kan (hoe tegenstrijdig het ook mag klinken) alleen bereikt worden door een goede ontspanning. Tijdens ontspanning kan het lichaam (dat op dat moment weinig energie verbruikt) weer energie opslaan in het lichaam in plaats van het eraan te ontrekken. Volgens Vedanta zijn er drie niveaus van onstpanning. Ook geven we je een onstpanningsoefening om jezelf te kunnen ontspannen. Als je liever met een groep meedoet kijk dan bij workshops & cursussen.

Meer infoMee doen?

  • Traditionele Tantra Yoga: elke dinsdagavond van 20:00 tot 21:30 uur met Josefien
  • Yoga & Meditatiedag: zaterdag 25 augustus van 9.30 tot 16.00 uur met Marieke, ontspannen op zoek naar de innerlijke stilte die van nature al in iedereen aanwezig is maar waar je door de drukte van alledag soms moeilijk contact mee kunt maken
  • Traditionele Tantra Yoga workshop: zondag 9 september van 14.00 tot 16.30 uur met Josefien
  • NIEUW: Yoga Nidra on Stress: op zondag 23 september, 7, 14 en 21 oktober van 14.00 tot 15.30 uur met Josefien. Merk zelf hoe goed Yoga Nidra werkt om je stress te verminderen, je geest te kalmeren en je bio-chemicals weer in balans te brengen!
  • Yoga & Meditatiedag: zaterdag 6 oktober van 9.30 tot 16.00 uur met Marieke, ontspannen op zoek naar de innerlijke stilte die van nature al in iedereen aanwezig is maar waar je door de drukte van alledag soms moeilijk contact mee kunt maken
  • Stadsverlichting: elke tweede zondagavond van de maand van 20.00 tot 21.00 uur met Ans. Meer informatie over het initiatief ook via dit filmpje.

Meer informatie over onze cursussen kun je vinden op onze agenda en opvragen via het contactformulier.