Ontspanning


Ontspanning zorgt voor de (soms hoog-) nodige ‘afkoeling’ van ons lichaam. Ontspanning is de natuurlijke manier om ons lichaam weer op te laden. Wanneer lichaam en geest voortdurend overbelast zijn vermindert hun effectiviteit. Het hectische moderne leven is een sociaal leven met eten, werk en zelfs ‘ontspannende’ entertainment maakt het veel mensen moeilijk om voldoende te ontspannen. Veel mensen lijken zelfs domweg vergeten te zijn dat ontspanning de natuurlijke manier van opladen is. Tijdens een groot aantal van onze, als ontspanning bedoelde momenten, houden velen van ons mentale of fysieke spanning vast. Een groot deel van de kostbare energie van ons lichaam wordt op deze wijze nutteloos besteed. We gebruiken over het algemeen meer energie met het gereedhouden van onze spieren voor actie, dan de werkelijke actie zelf. Om het werk van ons lichaam en geest te balanceren is het belangrijk dat we leren om onze lichaamsenergie economisch in te zetten. Dit kan (hoe tegenstrijdig het ook mag klinken) alleen bereikt worden door een goede ontspanning. Tijdens ontspanning kan het lichaam (dat op dat moment weinig energie verbruikt) weer energie opslaan in het lichaam in plaats van het eraan te ontrekken. Volgens Vedanta zijn er drie niveaus van onstpanning. Ook geven we je een onstpanningsoefening om jezelf te kunnen ontspannen. Als je liever met een groep meedoet kijk dan bij workshops & cursussen.

Meer infoMee doen?

  • Traditionele Tantra Yoga: elke dinsdagavond van 20:00 tot 21:30 uur met Josefien
  • Ontspanningsyoga: op vrijdag 6 april, 11 mei en 22 juni 2018 van 20.00 tot 22:00 uur met Josefien, de ideale start van je weekend!
  • Ontspanningsdag: zondag 26 augustus van 9:30 tot 17:00 uur met Josefien en Roos, ervaar zelf wat ontspanning voor jou, je lichaam en geest kan betekenen!
  • NIEUW: Ontspanningsweekend: zaterdag 28 en zondag 29 juli 2018, vier de zomer met een heerlijk weekend waarin je je helemaal kan onspannen met Josefien en Roos
  • NIEUW: Zomer Yoga Weekend: zaterdag 11 en zondag 12 augustus 2018, vier de zomer in de Pelmolen met een heerlijk yoga weekend met Josefien en Roos
  • Stadsverlichting: elke tweede zondagavond van de maand van 20.00 tot 21.00 uur met Ans. Meer informatie over het initiatief ook via dit filmpje.

Meer informatie over onze cursussen kun je vinden op onze agenda en opvragen via het contactformulier.