Yoga versus sport of fitness


Het belangrijkste verschil tussen yoga en sport of fitness is dat fitness of sport gericht is op het verkrijgen van een mooi lichaam met spieren door continue beweging, aanmaak van adrenaline, inspanning en zweten met het doel de hartslag (en dus bloedcirculatie) omhoog te krijgen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld fitness, voetbal, fietsen, zwemmen, hardlopen en diverse soorten van team sport. Zich herhalende bewegingen zorgen voor verzuring of verkramping van de spieren met spierpijn en vermoeidheid als gevolg.

Yoga daarentegen is gericht op zachte en rustige bewegingen, uitgevoerd met mentale concentratie en rust. Gericht op bewuste ademhaling om afvalstoffen af te voeren en het strekken van onze spieren in plaats van het ‘oppompen’. Dit alles zorgt ervoor dat alle interne systemen van het lichaam, zoals zenuwbanen, klieren, hormonen en spieren geraakt worden. Het resultaat is een gezond en fit lichaam, waarbij het lichaam een instrument is en geen doel!

Interesse om de vergaande resultaten van yoga op je lichaam en je gezondheid te zien. Kijk dan naar dit ontroerende en inspirerende filmpje of op deze Amerikaanse website naar opzienbarende resultaten die al op vrij korte termijn bereikt kunnen worden!

Terug naar Heel je Lichaam