Heel je lichaam


Een juiste manier van bewegen zorgt voor het ingang houden van alle lichaamsprocessen, het doorsmeren van de gewrichten en het vergroten van de bloedcirculatie. Er zijn talloze manieren van beweging die allemaal hun nut en voor- en nadelen hebben.

Bij yoga gaat het om asanas. Dit zijn houdingen waarin je komt en die je enige tijd aan houdt. Yoga is niet alleen gericht op het fysieke niveau maar is er ook op gericht je mentale en spirituele capaciteiten verder te ontwikkelen. Je slaat dus, met yoga, als het ware, meerdere vliegen in één klap. Dit kan zeer positieve uitwerking hebben op tal van kwalen, gezondheidsproblemen of juist het voorkomen ervan.

Het in stand houden van je lichaamsprocessen en het doorsmeren en het vergroten van de bloedcirculatie kan ook bereikt worden door massage. Bij een massage wordt er verbinding gemaakt tussen lichaam en geest, met als resultaat effecten die op diepere niveaus doorwerken.

Vedanta beschouwd het lichaam als het voertuig van de ziel op weg naar verlichting en verwijst naar niet alleen het enkele lichaam, maar naar drie lichamen, die steeds subtieler zijn.